Carlos: "Real Madrid'i Sivas'a getirebiliriz"

Güncelleme Tarihi:

Carlos: Real Madridi Sivasa getirebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 12:28

Sivasspor'un Brezilyalı teknik direktörü Roberto Carlos, "İç karşılıklar ve bazı sıkıntılar yaşayan ülkelere, gerçekten barışı getirecek unsurlardan biri de futbol. Bir ülke futbolla, barışa yönelik çok fazla yol kat edilebilir" dedi.

Futbolculuk kariyerinde 1'i dünya kupası, 3'ü Şampiyonlar Ligi kupası olmak üzere birçok kupayı kaldırma sevinci yaşayan, Brezilya Milli Takımı ve Real Madrid forması altında çok önemli başarılara imza atan, bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Carlos, Sivasspor'daki hedeflerinden futbol dünyasındaki gelişmelere birçok konudaki düşüncelerini paylaştı.

İlk teknik direktörlük deneyimini Sivasspor'da yaşayacak olan Carlos, teknik direktörlük yapabileceği konusunda kendisinden şüphe duymadığını belirtti. Carlos, birçok takımda forma giydiğini ve çok sayıda iyi teknik direktörle çalıştığını, hepsinden farklı şeyler öğrendiğini ifade ederek, "Şu anda yapmam gereken, bütün öğrendiklerimi bir araya getirip bu takım için çok iyi şeyler yapabilmek" dedi.

Arthur Zico, Fabio Capello, Mario Zagallo ve Guus Hiddink gibi önemli teknik direktörleri örnek aldığını dile getiren Carlos, özellikle Hiddink ile yaşadığı deneyimlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, Hollandalı teknik adamın kendisine çok destek olduğunu anlattı.

İlk hedefinin, Sivasspor'da başarılı olmak olduğunu vurgulayan Carlos, "Burada başarılı olduktan sonra birtakım hedefler ve teklifler ortaya çıkacaktır ama burada başarılı olamadığım zaman böyle bir şey olmayacak" diye konuştu.

Carlos, kariyer planlamasında Fenerbahçe teknik direktörlüğünün olup olmadığının sorulması üzerine, "Bununla ilgili şu anda bir şey söyleyemem. Fenerbahçe, büyük taraftara, başkana ve yönteme sahip" ifadesini kullandı.

Alex'in Fenerbahçe'den gönderiliş şekli

Vatandaşı Alex De Souza'nın Fenerbahçe'den gönderiliş şekline ilişkin soru üzerine Carlos, "Futbolda olan şey. Bununla ilgili söyleyebilecek bir şeyim yok. Ne Fenerbahçe ile sürekli irtibat içerisindeyim ne de Alex ile irtibat içerisindeyim. Sadece ben kendi dönemimle ilgili bir şey söyleyebilirim. O dönem benim için çok güzeldi. Alex konusunda Fenerbahçe'de yaşananlar, başkanın kararıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Roberto Carlos, Türk futbolunun son yıllarda ilerleme kaydettiğini, Spor Toto Süper Lig'in Avrupa'daki ilk 5-6 lig arasında yer aldığını söyledi.

Sivasspor teknik direktörlüğüne getirilmesinin dünyada ses getirdiğine dikkati çeken Carlos, "Sivas'ın da adının dünyaya bu şekilde duyulmuş olması beni çok mutlu ediyor. Sivas, bütün dünyada konuşulan bir şehir haline gelmiş durumda. Bu, beni çok mutlu ediyor" dedi.

"Futbolculuk hayatımdan çok daha fazla çalışıyorum"

Kafasında sürekli planlar olduğunu ve bunları düzenli şekilde uygulamaya çalıştığını dile getiren Carlos, hazırlık maçı anlamında aralık veya ocak ayında sürpriz olabileceğini belirterek, "Real Madrid, Manchester United gibi bazı büyük kulüpleri Sivas'a getirip, onlarla hazırlık maçı oynayabiliriz" diye konuştu.

Sivas'ta zamanının büyük bir bölümünün tesislerde geçtiğini aktaran Carlos, futbolculuk döneminden çok daha fazla çalıştığını, sıradan bir hayatı olduğunu ve her yere kolay adapte olabildiğini anlattı.

Carlos, rejim yaptığı için genellikle salata yediğini, Sivas yemeklerini çok fazla tatma şansı olmadığını ancak yediği Sivas köftesini çok beğendiğini söyledi.

"Bir ülke futbolla, barışa yönelik çok fazla yol kat edilebilir"

Dünya futboluyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Carlos, "Futbol sürekli yenileniyor. Sürekli gelişmekte ve ileri gitmekte. U20 takımlarında bile çok profesyonel bir oyun görüyorsunuz. Mesela Irak Milli Takımı çok farklı yerlere geldi" dedi.

Futbolun önemine dikkati çeken Carlos, "İç karşılıklar ve bazı sıkıntılar yaşayan ülkelere, gerçekten barışı getirecek unsurlardan biri de futbol. Bir ülke futbolla, barışa yönelik çok fazla yol kat edilebilir" diye konuştu.

Mısır'da son dönemde yaşananların benzerini Haiti'de gördüğünü dile getiren Carlos, Brezilya Milli Takımı'nın maç yapmak için Haiti'ye gittiğinde ise her şeyin düzeldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Mısır için de aynı şeyi düşünüyorum. Brezilya, Türkiye, Mısır, Irak ve bütün ülkeler için hükümetler ve devletler gerçekten halkın mutluluğu veya mutsuzluğu yönünde çok şey yapabilirler. Bence biraz daha halkın mutluluğu, halkın daha barışçıl yaşaması için elinden geleni yapsınlar."

Brezilya'nın FIFA Konfedarasyon Kupası'ndaki şampiyonluğunu değerlendiren Carlos, "Konfederasyon kupasını kazandığınız zaman bir güven geliyor. Brezilya'nın da bu güvene ihtiyacı vardı" dedi.

Carlos, gelecek yıl Brezilya'da düzenlenecek dünya kupasında şampiyonluk favorilerinin Brezilya, İspanya ve Almanya olduğunu açıkladı.

Vatandaşı Neymar'ın Barcelona yerine Real Madrid'e transfer olmasını istediğini aktaran Carlos, "Ama o Barcelona'yı seçti. Kendisine iyi şanslar ve başarılar diliyorum. Gerçekten çok iyi ve kaliteli bir insan. Onun için en iyisinin olmasını isterim. Real Madrid'e gitmesi için ikna etmeye çalıştım ama olmadı" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!