Çapulculardan anıta yeni tuğla

BİLİMSEL deney, tasarım, felsefenin yanı sıra, satranç, tiyatro, karikatür de var, sinema, fotoğraf, okul dersleri, heykel, halkoyunları ve hatta kukla.

Haberin Devamı

okumusinsan@gmail.com müthiş bir zekâ ürününe daha imza atıyor. Çapulcular yoksul mahallelerde yaz okulları açıyor. Yaz okullarında halka yukarıda aktardığım derslerin okutulacağı açıklanıyor. Dikkat, felsefe ve sanat yan yana.
Gezi Parkı ile başlayan zekâ ürünleri birbirini izliyor. AKP “çapulcuları tek tek takibe alsa, onlardan tek tek hesap sormaya karar vermiş olsa” bile, çapulcular dur durak tanımıyor.
Halkta, Türk ve dünya medyasında “Duran Adam” efsanesi almış başını giderken, şimdi de “Okumuş İnsan Halkın Yanında” projesi başlıyor. Sosyal medya dün bu projeyle yıkılıyor.

HER ZAMAN BİR ŞEY VAR

Belirtilen dersleri okutmak için araç ve gerece ihtiyaç var. okumusinsan@gmail.com onu da açıklıyor:
“Resim ve kırtasiye malzemeleri, çocuk kitapları, satranç takımı, çocuklara çanta, şapka, fotokopi makinesi, bilgisayar, süt, meyve suyu, meyve, kumanya”.
Çapulcular her zaman, herkesin yapabileceği bir şeyin olduğuna inanıyor. Onların arasında kendilerini “Genç Çapulcular” olarak tanımlayan bir grup, öğrenci kolektifleri oluşturuyor. Bu gruplar yoksul mahallelerde yaz okulları açarak halka sesleniyor: “Sistemin kölesi olmayın”.

TANI BUNLARI

Haberin Devamı

Onlar mı çapulcu? Onları mı kökü dışarıda odaklar yönetiyor? Eğer varsa, faiz lobisinin emrinde olan bu çocuklar mı? Faiz lobisi ile kökü dışarıda odaklar yoksul halkı bilinçlendirmek mi istiyor?
Okumuş çocuklar beklenmedik ölçüde yaratıcı ve taş gibi. Her yeni eylem türüyle yara alan Erdoğan’ın Gezi Parkı teorileri Yaz Okulu Projesi’yle iyiden iyiye çöküyor.
Kendileri sistemin kölesi olmak istemedikleri gibi, halkı da benzer kelepçeden kurtarmayı amaçlıyor. Bireysel özgürlük anıtına bir tuğla daha ekliyor. Ezberlenmiş sakızlar onları anlamaya, tanımaya yetmiyor.

Bu sefer tutmadı

BİN yılın sivil toplum kurumu “çArşı” grubundan terör örgütü çıkarmaya çalışan bir iktidar var. Bu kez tutmuyor.
Hakkında kitaplar yazılan, yıllardır çeşitli eylemleriyle uluslararası sosyolojinin ilgi odağına oturan çArşı’dan terör örgütü çıkmıyor. Son yıllarda pek çok olayda tanık olduğumuz gibi, “en masum itirazlardan terör örgütü çıkarma” operasyonu bu kez yere çakılıyor. Hukuk yoluyla çakılıyor. Bu çakılma bile, Gezi’den ders çıkarmaya yetecek bir örnek.

Haberin Devamı

Sosyal medya fobisi

İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler sosyal medya ile ilgili “Twitter hesaplarını incelemeye aldık” diyor.
Kim, ne zaman, hangi tweet’i atmış, sonuç ne olmuş, bunlar araştırılıyor ve karakollar, mahkemeler tweet sahiplerini bekliyor anlamında.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Sosyal medya ile ilgili düzenleme söz konusu değil” diyor.
İnceleme var ama sosyal medyanın faaliyetini engellemek söz konusu değil.
İki bakandan çelişkili açıklamalar, doğruyu hangi bakan söylüyor, hükümet sosyal medyanın peşinde mi, değil mi? Evet peşinde, çünkü tweet atan pek çok kişi gözaltında. “Cadı avı” hâlâ sürüyor.

Yazarın Tüm Yazıları