Çapkınlık hevesim köreldi

Güncelleme Tarihi:

Çapkınlık hevesim köreldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2005 01:26

‘Hayat Bilgisi’ dizisiyle ‘Ortega’ olarak tanıdığımız oyuncu Paşhan Yılmazel, bir süredir her sabah Kanal D ekranlarında ‘Çocuk Kulübü’ ile karşımızda. Çapkın olarak tanınmaktan hiç hoşlanmayan Yılmazel, ‘İki kere dışarı çıkmakla çapkın mı olunur? Çapkınlık yapasım varsa bile içimden gelmiyor artık! Hevesimi kuruttular’ diyor.

Romantik misindir Paşhan? Romantiklikten çok duygusalım. En sevmediğim özelliğim de bu zaten! İnsanlara çok değer veriyorum. Çok üzülüyorum, canım acıyor duygusallaştığımda. Üzülmek istemiyorum. Gaddar biri olmak isterdim.

- ‘Hayat Bilgisi’ senin Paşhan Yılmazel olarak tanınmanı sağlayan bir dizi. Bu dizinin setinde hayat ve oyunculuk adına neler öğrendin?

O kadar çok şey öğrendim ki! Bu diziye başladığımda konservatuvarda öğrenciydim. Mezun oldum. Okuldan iş hayatına geçiş yapmış oldum. Paşhan’lıktan, Paşhan Yılmazel’liğe geçtim. Bu süre içinde televizyonda ve radyoda yaptığım işler beni güzel bir yere taşıdı. Bu sayede insanların beni sevmesi ve bunu hissettirmeleri beni çok mutlu ediyor.

- Bu sevgiyi hissetmekten rahatsızlık duyduğun zamanlar oluyor mu?

Rahat alışveriş yapamamak olabilir mesela. Çünkü alışveriş yaparken biraz fazla ıvır zıvır karıştırırım, giyip, çıkarırım. Öyle her şeyi beğenmem. Bir de rahat yemek yiyemiyorsunuz. Herkes sizin farklı bir şey yapacağınızı düşünerek sizi izliyor.

- Utangaç mısındır?

İnanılmaz utangacımdır. Basında ‘çapkın’ biri olarak tanınıyorum ama hiç alakası yok. Hayatta hiçbir kıza gidip, açılamam mesela.

SARIŞIN İNSANLARI BEĞENİRİM

- Sence adın niye çapkına çıktı?

Herhalde hem yakışıklı, hem de ünlü genç oyuncular kuşağında önde gelen isimlerden biri olduğum için, ister istemez böyle bir yakıştırma yapıldı. ‘Çocuk kesin çok çapkındır’ diye düşünülüyor hakkımda.

- Demek ki gece hayatında çok görülüyorsun...

Gece hayatını pek sevmem. Çok enderdir benim gece dışarı çıkmam. Ya bir arkadaşımın yanına gidiyorumdur, ya da ağabeyim barmen olduğu için onun yanına... Demek acemi bir çapkınım ki, iki gece dışarı çıkmakla yakalandım!

- Yani çapkın olduğunu kabul ediyorsun öyle mi?

Hayır sadece öyle bir kisvem var! İki kere dışarı çıkmakla çapkın mı olunur? Çapkınlık yapasım varsa bile içimden gelmiyor artık! Hevesimi kuruttular. Yoksa seviyorum insanları! Sarışınları falan...

- Diğer dizi film ya da sinema filmlerinden etkilenip; ‘Şu kişinin rolünü keşke ben canlandırsam’ dediğin oldu mu hiç?

Çok ilginçtir ama izlediğim hiçbir filmde kendime rol beğenmiyorum. Rol, sahibinindir diye düşünüyorum. Çünkü Ortega’yı başka biri oynasaydı, farklı bir Ortega olacaktı. Kendimden çok şey kattım. Hatta insanlar beni gördüklerinde Ortega gibi davranmamı bekliyorlar. Ortega 17 yaşında bir öğrenci. Ben ise 24 yaşındayım. Fakat onu canlandırırken onun gibi düşünüp, onun gibi hareket etmeye çalışıyorum. Karakterden karaktere bürünmekte en başarılı bulduğum ve beğendiğim isim Okan Bayülgen’dir.

BEN AŞIĞIM KADİR İNANIR’A

- Çok riskli bir rolde oynayabilir misin? Mesela bir kadını ya da AIDS’li birini canlandırabilir misin?

Kadir İnanır gibi jön oynamak isterim.

- Nedir bu Kadir İnanır takıntın? Her röportajında ondan söz ediyorsun?

Ben aşığım Kadir İnanır’a! İnşallah bir gün onunla aynı filmde çalışma şansım olur. Onun gülümsemesi bile bitirir olayı.

- Riskli rol sorumun cevabını alamadım hálá.

Ben sevimli bir adamım. Küçük bir suratım var. Herkes beni tatlı çocuk olarak görüyor. Şeytanın oğlunu canlandırmak isterdim mesela. Kötü tarafta olmayı tercih ederdim.

- Kızların senden mi, yoksa Ortega’dan mı hoşlandığını anlayabiliyor musun?

Yıllar önce Mazhar Alanson bana dedi ki; ‘Kızların Paşhan’la mı, yoksa Paşhan’la mı olduklarını bilemeyeceksin. Yıllardır bu dünyanın içindeki bir insanım, ben bile bilemiyorum’ dedi. Bu acı bir şey.

- Bugüne dek aşk uğruna yaptığın en büyük fedakarlık nedir?

Profesyonel bir işim vardı. Sevgilimle birlikte ortak çalışıyorduk. Ayrıldığımız zaman ona hala sırılsıklam aşıktım. Aşkıma ihanet edip, ona ‘Arkadaşım’ dememek için işi bıraktım. Halbuki cebimde beş kuruş param yoktu.

- Peki aşk uğruna yaptığın en büyük çılgınlık ne?

Konservatuvarda okuduğum yıllardı. Sevgilim hastalanmıştı. O İstanbul’un bir ucunda, ben diğer ucundaydım. Evine gidip, ona çorba yaptım.

Bir tek ailem ünümün farkında değil

‘Haydi oğlum bakkala git de ekmek al’ diyen annesi, ‘Oğlum şu kanalı değiştir. Ben maç seyredeceğim’ diyen babası ve ‘Kalk şu bilgisayarın başından’ diyen ağabeyi... Paşhan Yılmazel’in söylediğine göre, ailesi çocuklarının şöhretinin henüz farkında değil!

Onu sevdiğimi nasıl anlayabilirim

SUDENAZ: Ben 18 yaşında çok güzel bir kızım. Çirkin bir erkek arkadaşım var. Yine de ondan çok hoşlanıyorum. Buluştuğumuz zaman sürekli öpüşüyoruz. Ama ben onu kendime layık görmüyorum. Ayrıldığımız zaman da onu çok özlüyorum. Beni bırakmasını hiç istemiyorum. Sizce onu sevip, sevmediğimi nasıl anlayabilirim?

BAY AŞK UZMANI:
Bir insandan hoşlanırsın ya da hoşlanmazsın. Belki de sen duygularından tam anlamıyla emin değilsin. Eğer gerçekten onu seviyorsan, çirkin olup, olmaması o kadar da önemli değil. Hatta sevdiğin insanın kusurlarını görmezsin bile. Ama sevmediğin insan ağzıyla kuş tutsa yaranamaz. Bu yüzden öncelikle duygularından emin olman gerek.

‘ÖĞretmenİmiz yere kapaklandI!’

Bir gün fen dersinde sınıfça öğretmeni kızdırıyorduk. Bizim öğretmenin de huyudur; biraz sinirlenince önüne gelene vurur. Tam birine vurmaya gidecekken, ayağı bilgisayarın kablolarına takılmaz mı? Kendini birden bire yerde buldu. Şimdi ne zaman fen öğretmenini görsek aklımıza hep bu olay geliyor. Onun adına çok ama çok utandık! Sinem, 15
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!