Çapa'da Servis ve Kurtarma!

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

Arkadaşımız Ayten Görgün, Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin otopark sorunuyla ilgili bir haber hazırladı dün.

İki fakültenin bahçesine de girerken otomobiliniz için para ödemiyorsunuz. Çıkarken para ödüyorsunuz, çok güzel...

Ama arabanızı bahçedeki yolların kenarına bırakırsanız, özellikle Çapa'da, bir çekici tarafından alınıp götürülüyor.

Dekanın anlattığına göre kendisinden önceki yönetim bir özel şirketle anlaşmış. Bu şirket, fakültenin vakfına bağışta bulunuyor, karşılığında da bahçede park eden arabaları çekip götürüyormuş! Oooh, ne güzel düzen!

30 Kasım'da Çapa'da tatsız bir macera yaşayan bir okurumuz, fakülte vakfına bağış yaparak karşılığında hastaların arabalarını çeken bu özel şirketin kasa fişini göndermişti bize. Şirketin adı çok tumturaklı:

Serdar Oto Pazarlama Servis ve Kurtarma Hizmetleri Limited Şirketi.

İbrahim Müteferrika Cad. İst. Tıp Fakültesi Spor Salonu Bitişiği Şehremini. Nuruosmaniye Vergi Dairesi 76100712225

Servis ve Kurtarma Limited!

Ne servis, ne kurtarma!

İşte okurumuz yazıyor:

‘‘Bir araçlık boş yere otomuzu park ettik. Dönüşte arabamızın yerinde olmadığını görerek görevlilere sorduğumuzda 'çekici çekmiştir, dışarıda ileride otopark var, oradan sorunuz' dediler. Hastanenin park yerinden aracın bu şekilde çekilmesinin yakışıksız ve akılalmaz bir uygulama olduğunu söylediğimde bir vatandaş, ‘olur beyim olur, burası Türkiye’ diye sızlandı. Kulübeye girdim. İki trafik polisi, fiş kasasında bir bayan, sivil bir kişi, içeri girenlere fiş cezası kesiyorlardı. Her aracı çekilene polisler muhatap oluyor, resmi elbiselerin saygın etkisiyle '4.250.000 TL. para cezası ödeyeceksiniz, artı ceza puanı uygulayacağız, verin ehliyetinizi' diyerek sürücüleri cezalandırıyorlardı...’’

İşte Servis ve Kurtarma Limited!

Neyse ki limited (sınırlı) bir de illimited (sınırsız) olsaydı!

Çapa Dekanı, fakültenin bu özel şirketle ilişkisini kestiğini söylemiş Ayten'e. Gelgelelim sözleşme şubat sonunda bitiyormuş. O güne kadar eli kolu bağlıymış dekanın.

Evet, böyle açık haksızlıklar karşısında hep elimiz-kolumuz bağlıdır!

Hastaların sırtından para kazanan, bu düzeni kuran, yöneten, göz yuman, sürdüren, altına imza atan bütün çakalları Allah'a havale etmekten başka çaremiz yok!

İyi yıllar dileyeceğime bunları yazdığım için özür dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları