Cannes'da 'Draquila' krizi

Güncelleme Tarihi:

Cannesda Draquila krizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 12:41

63. Cannes Film festivali 12 Mayıs’ta Russell Crowe’un başrolünü üstlendiği Robin Hood filminin gösterimiyle başlıyor.

63. Cannes Film festivali 12 Mayıs’ta Russell Crowe’un başrolünü üstlendiği Robin Hood filminin gösterimiyle başlıyor.23 Mayıs’a kadar devam edecek festival Fransa ve İtalya hükümetleri tarafından protesto ediliyor.
Haberin Devamı

Dünyanın en prestijli uluslararası film festivali olan Cannes’ın 63’üncü buluşması boykotlarla başlıyor. Festival, Fransa’nın sahil kenti Cannes’da 12-23 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. İtalya, Başbakan Silvio Berlusconi’yi eski ABD Başkanı George W. Bush’a benzeten "Draquila" filmine yer verildiği için festivale katılmayacağını açıkladı. İtalyan Kültür Bakanı Sandro Bondi, Nisan 2009’da İtalya’nın Aquila kentinde meydana gelen ve 308 kişinin yaşamını yitirdiği depremle ilgili filmde, Berlusconi karşıtı propaganda yapıldığını, bu nedenle festivale katılmayacaklarını bildirdi.

Fransa’da ise iktidar milletvekilleri Cezayir savaşıyla ilgili eleştirel bir eser olan "Hors la Loi/Yasadışı" filminin Cannes’da yarışmasına karşı çıktılar. "İndigene" filmiyle Fransa’da yasa değiştiren Rachid Bouchareb’in yeni filmi, yasadışı Cezayir müdahalesinde Fransa’nın acımasızlığını gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Her sene Türkiye’nin iddialı eserlerle katıldığı festivalde bu sene Türk eser yarışmayacak. Bu yıl Russell Crowe’un "Robin Hood" adlı filmiyle açılış yapacak olan Cannes Film Festivali jürisine dâhi yönetmen Tim Burton başkanlık edecek. Jüride İngiliz oyuncu Kate Beckinsale, İtalyan oyuncu Giovanna Mezzogiorno, İtalyan Sinema Müzesi Müdürü Alberto Barbera, Fransız yazar, senarist ve yönetmen Emmanuel Carrere, ünlü aktör Benicio Del Toro, İspanyol yönetmen Victor Erice, Hint yapımcı, yönetmen ve oyuncu Shekhar Kapur ve Fransız besteci Alexandre Desplat yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!