Canlı yayında 'çukurları kapatın' talebi

Güncelleme Tarihi:

Canlı yayında çukurları kapatın talebi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2018 12:13

Canlı yayında 'çukurları kapatın' talebi

Haberin Devamı

İZMİR'in Menderes ilçesinde su borularının yenilenme çalışmalarının 4 ay önce başladığını belirten Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, sokağa çıkıp Facebook hesabından canlı yayın yaparak çukurların kapatılmasını istedi.

Menderes'te yürütülen içme suyu projesi kapsamında sokakların kazıldığını, ancak kapatılmadığı için halkın büyük mağduriyet yaşadığını belirten AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak ilçenin çamurlu yollarını gösterdi. 90 bin Mendereslinin sesini duyurmak için sokakta olduğunu söyleyen Soylu, içme suyu hattı değişimi için 4 ay önce kazılan yolların çamur içinde bırakıldığını ileri sürdü. Hizmetin eziyete dönüştüğünü iddia eden Soylu şöyle konuştu:

"Her gün yaklaşık 200 vatandaş belediyeye gelip şikayette bulunuyor. İZSU ile görüşüyoruz, aylardır sonuç alamadık. Bir çocuk bu sokaklardan geçip nasıl okula gidecek? Vatandaşlarımız nasıl işe gidecek? Biz buralar niye kazıldı diye kızmıyoruz. Şebekenin değişmesine karşı değiliz, hatta bunun için teşekkür ettik. Bizim sorumuz kazılan yollar neden kapatılmıyor? 4 aydır yollarımız bu halde. Bu çamurlu yolları Menderesli çocuklarımız hak etmiyor."

Son bir aydır çalışmaları yürüten firmanın müteahhiti ile sürekli görüştüğünü anlatan Soylu, "Firma ile görüştüm. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 3 kez görüştüm. Fakat sonuç yok. Biz bu yolları Menderes Belediyesi olarak yapacağız. Ama onların kapatması lazım. Şu hatlarla ilgili braşmanları bağlasınlar, yolları biz yapalım. Normal bir otomobille buraya giremezsiniz. Burada 4x4 araç lazım. Burada Menderes Belediye Başkanına değil, halka eziyet ediyorsunuz. Bu sokakta her partiden insan yaşıyor. Her türlü yasal yola başvuracağız. Burası sanki Şırnak'ın bir köyü gibi. Oralarda terör var burda da çukur siyaseti yapılıyor. Bu çukurları kazanlar altında kalacak" dedi.

Menderes'e doğalgaz getirildiğini, kazılan yolları kısa sürede kapattıklarını belirten Soylu, hiçbir şikayet almadıklarını söyleyerek sorunun giderilmemesi halinde 90 bin Menderesli ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyeceğini söyledi.

MENDERES (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!