Teröristle ilgili yeni iddialar

Güncelleme Tarihi:

Teröristle ilgili yeni iddialar
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 11:33

İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta meydana gelen canlı bomba saldırısında biri canlı bomba 5 kişinin öldüğü, 46 kişinin yaralandığı bildiriliyor. Teröristin asıl hedefine gitmeye çalışırken patladığı iddiası var. Bir diğer iddia ise teröristin turistlerin yanından geçerken bombayı harekete geçirdiği yönünde. Reuters'ın üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde ise teröristin daha kalabalık bir yerde bombayı patlatmayı planladığı, yolda korkudan erken patlattığı öne sürülüyor.

Haberin Devamı

CNNTürk muhabirinin verdiği ilk bilgilere göre, saldırganın asıl hedefine ulaşamadan bir yere giderken, yolda bombanın patladığı iddiası araştırılıyor. Canlı bombanın kaymakamlık önünde patladığı öğrenildi.

REUTERS: DAHA KALABALIK BİR YERDE PATLATACAKTI

Uluslararası haber ajansı Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili ise intihar bombacısının, farklı bir zamanda daha kalabalık bir yeri vurmayı planladığının altını çizdi. Yetkili, saldırganın üzerindeki bombayı “korkudan” erken patlattığını sözlerine ekledi.

Türk yetkili şöyle konuştu:

"Kimliğini belirlemeye ilişkin çalışmalar sürüyor. İlk belirlemelerimize göre söz konusu saldırgan hedeflediği noktaya ulaşamadan polisten korktuğu için bombayı patlattı. Hedefi daha kalabalık bir yeri ve saati belirlemekti. Ancak panikle hedeflediği yerden önce saldırıyı gerçekleştirdiğini düşünüyoruz."

Haberin Devamı

YENİ SALDIRI UYARISI

Yetkili PKK'nın "agresif bir şekilde" Nevruz döneminde saldırılar gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirterek, "Buna yönelik girişim ve hazırlıklar olduğunu biliyoruz. Bu dönemde yeni saldırılar gerçekleştirilebilir. Biz de agresif şekilde ve sert önlemlerle bu saldırıları engellemeye çalışıyoruz" dedi.

Türk yetkili, "Son birkaç gün içerisinde Suriye'den geçiş yaparak Türkiye'de eylem gerçekleştirmeyi hedefleyen üçten fazla PKK'lı ya da birlikte hareket eden kişiler canlı ya da ölü olarak ele geçirildi. Bunların amacı intihar saldırısı gerçekleştirmekti. Sınır başta olmak üzere ismi belirlenen kişilerin yakalanma için çalışmalar sürdürülüyor. Aynı zamanda şüpheli 13 araç içinde aramalar sürüyor" ifadesini kullandı.

TAKSİM MEYDANI İDDİASI

İlk tahminler, canlı bombanın İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na doğru ilerlediği yönünde. Görgü tanıklarına göre ise patlama, canlı bomba bir turist kafilesin yanından geçerken gerçekleşti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!