Canlı ama acemi

Güncelleme Tarihi:

Canlı ama acemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1997 00:00

Güven TANER
Haberin Devamı

Beşiktaş'ta her şey sütliman değil. Sorun şu: ‘‘Takım, ağırkanlı yıldızın görünüş güzelliği veren etkisinden sıyrılıp, savaşçılığın getireceği kaba, ancak üretken canlılığın avantajlarını yakalamaya soyundu.’’ Bu değişimin canlılık kısmı tamam, ama bunu üretime çevirme kısmı eksik. Hem de çok.

Beşiktaş ilk 11'inde Mrmiç, Amokachi, Oktay, Mehmet, Recep, Ertuğrul gibi adamları olmamasına karşın, sırıtan bir yavanlık sergilemedi. Savunmada ve hücumda çoğalmayı başardı, orta alanda savaştı. Rakibinden daha çabuktu. Yetmeyen yanı çabukluğu içinde yaratıcı ve uyumlu olmaktı.

Yeni Mustafa yumuşak üsluplu ama çalışkan... Top kazanmada, hücumda pres başlatmada iyi, kazandığı topları olumlu kullanmada vasattı. Zaman onu düzeltir umudundayım. Yenilerden Tayfur artık acemilik çekmeyecek bir futbolcu olduğu için Beşiktaş'taki görevini de yadırgamadı ve başarıyla yapıyor. Genç Hikmet fizik gücü arttığında çok iyi olacak.

Toshack dünkü maçı da adamlarını tanıma mücadelesi olarak kullandı. Eksik kadroyla başladı, giderek daha da eksiltti takımı. Bu akış içinde dinamizm hiç kaybolmadı ama üretkenlik de hiç artmadı. Görünüş o ki, yeni hocanın avantajları da var, epeyce boğuşacağı sorunları da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!