Canlarımız bu kadar ucuz mu?

17 şehidin acısı daha dinmeden 5 şehit daha verdik. Önümüzdeki günler daha kaç can yanacak?.. O da belli değil. Bunca olay olurken devletimizin zirvesinden gelen ses ne; "terörle mücadele zaman ister."

30 sene geçmiş üstünden; ben 2-3 yaşındaymışım yani ilk kurşunlar atılmaya başladığında... Şimdi 33 yaşındayım. O kahpe kurşunlar hala atılmakta... Nasıl bir savaş bu, nasıl başedilemez bir düşman... Yıllarca kahramanlık hikayeleri ile büyüyen bir milletin evlatları olarak bizler, 30 senedir, bazılarının dediği gibi 3-5 çapulcunun başını ezemedik. İki askeri için topla tüfekle etrafında ne varsa yıkan diğer ülkeleri gördükçe bazen düşünüyorum; bir Türk, kaç İsrailli ya da kaç Amerikalı eder diye...

Bulamıyorum cevabını... Sahi siz biliyor musunuz? Bizim canlarimiz bu kadar ucuz mu! Kaç ana yüreği daha yanacak, kaç ocağa ateş düşecek, kaç evlat babasız kalacak?.. Kim ne zaman dur diyecek bu terör belasına...Şimdi her kanalı acıyoruz. Emekli bir albay veya general veya terör uzmanı bilmem kim açıklama yapıyor. Sorun belli, çözüm de belli... Peki neden çözemiyoruz, neden canımıza, bayrağımıza, vatanamıza kastedenleri inlerinde kıştırıp veremiyoruz derslerini... Bir TV kanalında dün bir şehit yakını erkek haykırıyordu: "Hani kardeştik!"

Ne acıdır ki terörün yandaşları dokunulmazlık zırhı ile üstelik bizim ceplerimizden alınan vergilerle Ankara’da beslenip teröre çanak tutmaya, destek olmaya devam ediyorlar. Ve bunu da bizim vekilimiz olarak yaptıklarını söylüyorlar.

Yazık kere yazık.

Mevlut SÖNMEZLER

400 değil 180 bin YTL’ye satıldı

TOKİ’nin hatırlı müşterileri’ (10.10.2008) başlıklı A. Metinoğlu imzalı yazıya TOKİ Basın ve Halkla Müşavirliğinden şu bilgi verildi:

"İdaremiz tarafından Kaynak Geliştirme Projesi kapsamında üretilen Ankara Etimesgut-Erler Mahallesi’nde yer alan 480 konut, 19.01.2006 tarihinde Hürriyet, Sabah ve Dünya Gazetelerinde ve İdaremiz internet sitesinde duyuruları yapılarak; orta ve üst gelir gruplarına peşin ödeme esaslı ve asgari 100 konutluk toplu başvurularda, peşin indirim oranı pazarlık usulü ile satışa sunulmuştur.

Söz konusu projede bulunan konut fiyatları iddia edildiği gibi 400.000 YTL değildir. Söz konusu proje kapsamında satışa sunulan konutların rayiç satış bedellerinin belirlenmesi için, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onaylı Ekspertiz Şirketine yaptırılan ekspertiz çalışması neticesinde bahsi geçen konutun ekspertiz bedeli peşin 179.248.-YTL olarak belirlenmiştir.

Temel hedefi olan "Dar gelirli vatandaşlar için konut üretme" görevi için çalışmalarına devam eden TOKİ Genel Bütçeden bu amaçla ayrılmış ödenek/fon olmaması nedeniyle, Kaynak Geliştirme Projeleri geliştirerek sosyal amaçlı Projelerini finanse etmeyi amaçlamaktadır.

KAYNAK GELİŞTİRME PROJESİ

Bu gerekçeyle; İdaremizce orta ve üst gelir grubu için Kaynak Geliştirme Projesi olarak geliştirilen Ankara Etimesgut Erler Mahallesi Toplu Konut Uygulaması’nın, toplu ve peşin alımlara öncelik verilmek suretiyle satışa sunularak İdaremizin nakit ihtiyacının bir kısmının karşılanmasının uygun olacağı değerlendirilerek; 408 adet konut, asgari 100 konutluk ön talep toplamak suretiyle toptan pazarlık usulü ve peşin ödeme esasına göre ihale yöntemiyle, henüz inşaatları başlamadan satışa sunulmuştur. 183 ve 165 kişilik 2 grup adına noter onaylı grup sözcüleri tarafından kapalı zarf usulü yazılı teklif verilmiştir. İhale aşamasında verilen teklifler gruplar önünde açılmış ve teklif tutarı üzerinden pazarlık yapılmak suretiyle 348 adet konutun satışı peşin olarak gerçekleştirilmiş olup, kullanılmış olan banka kredilerinin TOKİ ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Ayrıca söz konusu projede konutlar peşin satıldığından, diğer tüm peşin satış yapılan projelerde de uygulanan alıcıların devir hakkının bulunması, bu projeye özel bir durum değildir.

PAKET İHALE

31.1.2006 tarihinde gerçekleştirilen ihale neticesinde toplam 165 konut tek bir paket halinde %21,98 indirim oranıyla satılmış ve peşin 230.479.-YTL muhammen bedelle ihaleye çıkan konutun satış bedeli, ihale neticesinde yapılan %21,98 indirim neticesinde 179.820.-YTL olmuştur. İhale neticesinde oluşan satış fiyatı, piyasa rayicini yansıtan ekspertiz fiyatının üstünde kalmıştır.

Bu kapsamda 348 konutun satışı gerçekleşmiş olup, kalan 60 konut ise yazıda bahsedildiği gibi açık artırma yoluyla değil, 13.04.2006 tarihinden itibaren duyuruları yapıldığı şekilde kura yöntemiyle satılmıştır.
Yazarın Tüm Yazıları