Cankurtaran’da Ramazan Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Cankurtaran’da Ramazan Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 15:22

CANKURTARAN MAHALLESİ'NDE RAMAZAN ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ.

Denizli’nin Pamukkale Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak için planlanan mahallelerde Ramazan şenliklerine devam ediyor.
Pamukkale Belediyesi’nin hazırladığı Ramazan Şenlikleri etkinlikleri, Cankurtaran Mahallesi’ndeki programla devam etti. Etkinliklere, 7’den 70’e yüzlerce mahalle sakinleri katıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcıları Fahrettin Göksu, Selim Arkan, Pamukkale Belediyesi Meclis Üyeleri de, etkinliklere katılarak vatandaşların bu coşkusunu paylaştı.
Cankurtaran Mahallesi’nde teravih namazı sonrası Başkan Gürlesin ve beraberindekiler pazar alanına kurulan Ramazan şenliklerinin yapıldığı alana geldi. Çocuk oyun gruplarından, Karagöz-Hacivat gölge oyununa, semazen gösterisinden bir çok etkinliğin yapıldığı şenlikte, Osmanlı Macunu, pamuk şekerler ve şerbet belediyenin ikramı olarak şenlik boyunca mahalle sakinlerine dağıtıldı. Belediyenin ikram çeşmelerinden dileyen dilediği kadar ikramlardan tattı.
Ramazan ayını Ramazan gibi kutlamak adına mahallelerde etkinlikler düzenlediklerini belirten Başkan Gürlesin, “Çocuklarımızın çocukluklarında hoş bir anı bırakmak istedik. Çocuklarımız için çeşitli oyun gruplarımız vardı. Macunlar, pamuk şekerler ve limonata ikramlarımız, Hacıvat-Karagöz oyunlarımız ve sonunda semazen gösterilerimiz vardı. Biz tabi farklı bir belediye olduğumuzu hissettirmek için Ramazan ayında vatandaşlarımızla içi içe olduğumuz etkinlikler düzenliyoruz. Ben tüm halkımızın Ramazanını tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde Kadir Geceleri’ni ve ardından Ramazan Bayramı’nı da kutluyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!