Çankırılı kadın çiftçiler sertifikalarını aldı

Güncelleme Tarihi:

Çankırılı kadın çiftçiler sertifikalarını aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 16:55

Çankırılı kadın çiftçiler sertifikalarını aldı

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA)- 'KADIN Çiftçiler Eğitim Projesi' (KAÇEP) kapsamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Sıcak İklim Tahılları Yetiştiriciliği Kursu' sertifika töreni yapıldı.

Çatalelma köyü, köy konağında gerçekleştirilen törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, Bilim ve Sanayi İl Müdürü Yusuf Möhür, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Ali Solak, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Öcal Özdemir, Tapu ve Kadastro İl Müdürü Engin Yüksel, TKDK İl Koordinatörü Emre Akbıyık, İl Defterdarı Ahmet Seçim Güldoğan, Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Zeynel Çelik, İl Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Köy Muhtarı Mustafa Gül, "Çiftçi kadınlarımız bu kurslar sayesinde daha aktif, bilinçli ve tarımsal katılımı sağlamaktadır. Dolayısıyla toprak, tohum konularında ekonomik bir tutum elde ettiler" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır ise konuşmasında, "Bakanlığımız Kadın Çiftçiler Eğitim Projesi (KAÇEP) kapsamında kırsal alanda yaşayan kadınlarımızın bilgi ve becerilerini artırmak, kadınları tarımsal konulardaki yeniliklerden haberdar etmek amacıyla, eğitim yayım çalışmaları düzenlenmekteyiz. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Çiftçi Eğitim ve Yayım Programlarıyla çiftçilerimizi eğitmek, yerinde teknik ve pratik uygulamalar yapmak, kadın çiftçilerimizin üretime katılımlarını teşvik ederek ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlamak amacıyla çeşitli tarımsal konularda kurslar açmaktayız. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle açtığımız bu kurslarda bugüne kadar çeşitli tarımsal konularda Kadın Çiftçilere yönelik ilimiz genelinde toplam 21 kurs açılmış olup, bu kurslara katılan 497 Kadın Çiftçimiz Sertifika almaya hak kazanmıştır. Erkeklere ise toplam 15 kurs açılmış olup 265 erkek kursiyere de sertifika verilmiştir. Genel toplamda açılan kurs sayısı 36 katılan kursiyer sayısı 762'dir" dedi.

Kurs süresince kadın çiftçilerimize arazide üretime hazırlık, yetiştiricilik, çeltik, mısır ve tarla ürünlerinde standardizasyon ve depolama konularında eğitim verildi. Tören, kursiyerlere protokol tarafından sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!