Çankırılı gençler sinemaya akın etti

Güncelleme Tarihi:

Çankırılı gençler sinemaya akın etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 10:07

Çankırılı gençler sinemaya akın etti

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA)- KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığı ile yürütülen “Sinemaya gitmeyen öğrenci kalmasın Proje” kapsamında Çankırı genelinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri beyaz perdeyle buluştu.
Ortaöğretim öğrencilerine bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme olanağı sunulan proje, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Ünal, Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Gümüş, Öğretmenler ve çok sayıda öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Projeyle ilgili bilgi veren Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, “Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ile Sinema Salonu Yatırımcılar Derneği, ‘ülkemizde sinemaya gidemeyen öğrencilerimizde sinemaya gitsin. Türkiye de sinemaya gitmeyen kimse kalmasın’ diye, bu projeyi gerçekleştirdiler. Projede 27 Aralık tarihine kadar 1 milyon öğrencinin sinemaya gitmesi amaçlamıştır. İlimizde yaptığımız araştırmalara göre 3 bin 300 öğrencimiz bu tarihler arasında sinemaya gidecek” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!