Çankırı'da yerin 150 metre altında sergi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Çankırıda yerin 150 metre altında sergi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2018 14:40

Çankırı'da yerin 150 metre altında sergi açıldı

Haberin Devamı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)-ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin 'Çankırı’yı Dokumak' adlı sergisi 5 bin yıllık geçmişi olan ve yerin yaklaşık 150 metre altında bulunan tuz mağarasında açıldı.
Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Dokuma Teknikleri 1 dersi için, kentin tarihi alanlarında yaklaşık 3 bin resim çekti ve 33 öğrenci bu resimler içerisinde seçtikleri fotoğrafları kendi hayal güçlerini ve yeteneklerini kullanarak dokuma olarak işleyip sergiye hazır hale getirdi. Hazırlanan resimler 5 bin yıllık geçmişi olan ve yerin yaklaşık 150 metre altında bulunan tuz mağarasında açıldı. 
Çankırı Karatekin Üniversitesi GSF Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. H. Nurgül Beğiç, buradaki konuşmasında, "Özellikle Çankırı ve kendi kültürümüzü tanıtmayı hedefledik. Aslında en önemlisi sanatı yaptık ama biz Çankırı’yı dokuduk. Tuz mağarasında olması da ayrıca güzel ve dikkat çekici oldu. Emeği geçen öğrencilerimi kutluyorum" dedi.
Araştırma Görevlisi Gülşen Şefika Berber ise, "Çankırı’ya ait eserlerin Çankırı’ya ait zengin bir atmosferde, tuz mağarasında sergilenmesi bizi çok memnun etti" dedi.
Çankırı Belediyesi Tuz Mağarası Proje Koordinatörü Ethem Yenigürbüz de, tuz mağarasının farklı ambiyansından dolayı sanatseverler tarafından beğenildiğini söyledi.
Yenigürbüz, "Dünyanın en eski tuz mağaralarından biri olan Çankırı Tuz Mağarası'nda üniversitemizin sergisine ev sahipliği yapıyoruz. Burası çok farklı bir atmosfer, belediye olarak burayı turizme kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Diğer taraftan sanatsal çalışmalara da destek vererek mağaramıza ilgi çekmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda burası hem astım tedavisi hem de müze şeklinde açılacak. Tuz mağarası önceden de sanatsal sergilere, konserlere ev sahipliği yapmıştı. Bulunduğu atmosfer farklı olduğu için sanatseverlerin ilgisini çekebilecek bir ortam. Bu tür sergiler bundan sonra da devam edecek" dedi.
Sergi 28 Şubat'a kadar açık kalacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!