Çankırı'da ilk kez UMKE eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

Çankırıda ilk kez UMKE eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 16:32

Çankırı'da ilk kez UMKE eğitimi verildi

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ÇANKIRI İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yoğun talep üzerine Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeline yönelik eğitim semineri verildi. Ankara UMKE 9'uncu koordinatör bölgeden gelen uzman eğitimciler, 5 gün boyunca çeşitli konularda eğitim verdiler.

Çankırı İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Murat Yılmaz eğitimle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "UMKE personeli olağandışı durumlarda UMKE acil müdahale timi adı altında il içi, ülkemizde veya yurt dışındaki olaylara müdahale eder. Olağandışı olayın boyutuna bağlı olarak gerektiğinde sağlık birimlerinde çalışan diğer UMKE personeli bu timle birlikte görevlendirilir. İlimiz ve bölgemizin 1. Derece deprem kuşağında olduğu düşünüldüğünde UMKE Eğitiminin önemi bir kez daha anlaşılacaktır" dedi.

Çankırı'da UMKE personelinin 28 kişiden oluştuğunu. 5 gün süren UMKE Temel Eğitimine Çankırı'dan 25, Kırşehir ilinden 1 kişi olmak üzere toplam 26 kişi katıldığını. Eğitim sonunda Çankırı'daki UMKE personel sayısının 53'e çıkacağını belirterek, "UMKE personelleri her yıl bölge kamplarına, İl kamplarına katılmakta mukavemet yürüyüşleri ve benzeri etkinliklere her an göreve hazır halde beklemektedirler. Eğitimlerin son günü enkazdan yaralı çıkartma, medikal müdahale ve olay yeri yönetimi tatbikatı ile son bulacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!