Aytaç Et'deki yangın 28 saat sonra söndürüldü

Güncelleme Tarihi:

Aytaç Etdeki yangın 28 saat sonra söndürüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 12:32

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, Aytaç Et Entegre tesisinde dün çıkan yangının 26 saatlik kesintisiz bir çalışmanın ardından söndürüldüğünü bildirdi.   

Haberin Devamı

Semerci, yaptığı açıklamada, pazar günü kendilerine haber gelmesinin ardından sabahın erken saatlerinden itibaren yangına müdahale etmek için Çankırı'dan Çerkeş'e hareket ettiklerini Vali Vahdettin Özcan tarafından yangının koordinesinin kendilerine verildiğini söyledi.

Aytaç Etdeki yangın 28 saat sonra söndürüldü

Ankara ve çevre illerden de destek aldıklarına değinen Semerci, "Yangın 12 bin metrakarelik bir alanda çıktı Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çevre illerdeki itfaiye ekipleri Çerkeş'e gelerek yangın söndürme çalışmaları için bizlere destek verdi. Bunun yanında yangın söndürme uçağı defalarca sorti yaparak yangının söndürülmesine katkı sağladı" dedi.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinden itibaren soğutma çalışmalarına başladıklarını belirten Semerci, "İçeride ambalaj malzemeleri olması dolayısıyla soğutma çalışmaları sabaha kadar sürdü. Yangın 26 saatlik kesintisiz bir çalışmanın ardından bugün sabah saat 8 itibariyle söndürüldü. Bölgeyi tesis yetkililerine teslim ettik" ifadesini kullandı.

Aytaç Etdeki yangın 28 saat sonra söndürüldü

 Semerci, söndürme çalışmaları kapsamında kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

BAŞKA İLÇELERDEN DE YARDIMA GELDİLER
Çarkı'nın Çerkeş ilçesinde dün sabaha karşı bir et entegre tesisinin beyaz et bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, kısa sürede büyüyen yangına başta Çankırı Belediyesi başta olmak üzere Gerede, Eskipazar, Ilgaz, Kurşunlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden oluşan yaklaşık 20 araç, 100'e yakın personel ile müdahale edilmiş, yangında bir yangın söndürme uçağı da görev almıştı. Yangın öğleden sonra kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları ise gece boyunca sürmüştü.

Haberin Devamı

Aytaç Etdeki yangın 28 saat sonra söndürüldü

 ÜLKER: TESİS ARALIKSIZ ÇALIŞACAK
Çankırı'da bulunan et tesisi yanan İşadamı Murat Ülker, tesisin çalışmalarına aralıksız devam edeceğini sosyal medya hesabından duyurdu.    Ülker, Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yangının uzun uğraşlar sonucunda tamamen söndürüldüğünü ifade ederek, can kaybı yaşanmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Tesisin sigortalı olduğunu ve işlerinde bir aksama olmayacağını vurgulayan Ülker şu ifadelere yer verdi:   "Aytaç Çerkeş'teki kısmi yangın söndürüldü. İtfaiye ekiplerine teşekkür ederiz. Çok şükür can kaybı yok. Ambalaj deposu hasar gördü. Tesisimiz sigortalı; işleyişi etkilenmeyecek, çalışanlarımızı yarın bekliyoruz. Arayan dost ve sektör üyelerine teşekkürler. Sağ olsun dostlar."  Çankırı'daki et entegre tesislerinde önceki gün çıkan yangında tesiste maddi hasar meydana gelmişti.

 

BAKMADAN GEÇME!