Çankırı Çerkeş'te Aytaç Gıda tesisinde yangın

Güncelleme Tarihi:

Çankırı Çerkeşte Aytaç Gıda tesisinde yangın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 13:17

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde et entegre tesisinde çıkan yangında soğutma çalışması başlatıldı. Aytaç Gıda tesisinde çıkan yangın sabaha doğru 04.00 sıralarında başlamıştı.

Haberin Devamı

Çerkeş ilçesinde bulunan et entegre tesislerinde beyaz et ve sevkiyat bölümünde çıkan yangını söndürmek için Çankırı ve çevre illerden itfaiye ekipleri seferber oldu.

Çankırı Çerkeşte Aytaç Gıda tesisinde yangın


Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, tesiste yaptığı incelemenin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Sabaha karşı çıkan yangına kısa sürede müdahale edildiğini aktaran Özcan, "Ben İzmir'deydim. Çerkeş Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız kısa sürede olayı bana bildirdi. Ben de hemen yola çıkarak geldim. Geldiğimde kontrol altına alınmıştı." dedi.

Çankırı Çerkeşte Aytaç Gıda tesisinde yangın


Yangının beyaz et bölümünde çıktığını aktaran Özcan, ayrıca şunları söyledi: "Aytaç beyaz et tesislerimizin kesimhanesi ve ambalaj malzemelerinin bulunduğu mekanda, büyük ihtimalle elektrik kontağından çıktığı anlaşılan yangın münasebetiyle önemli bir olay gerçekleşti ilçemizde.

Çankırı Çerkeşte Aytaç Gıda tesisinde yangın

Kaymakam Bey ve Belediye Başkanımız 25 söndürme aracı, 10 iş makinesi ve çeşitli illerden gelen takviye ekiplerimizle birlikte bu güzide tesisimize yangının zarar vermesini engellediler. Kaymakamımız AFAD ile görüşme yaptı, neticesinde bir yangın söndürme uçağımız yaklaşık sekiz sorti yaparak yukarıdan müdahale etti. Can kaybımız yok. Çankırı olarak en mutlu olduğumuz taraf bu. Şu anda soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Maddi hasar büyük. Canlı tavuklarda bir şey yok, sadece ambalaj malzemelerinin bulunduğu depoda çıktı. Çankırılılar endişe etmesinler, en kısa zamanda beyaz et entegre tesisimiz hizmetine devam edecek."

Çankırı Çerkeşte Aytaç Gıda tesisinde yangın

100 KİŞİ MÜDAHALE EDİYOR
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çankırı'daki bir et entegre tesisinde çıkan yangına 100 personel, 20 araç ve bir uçakla müdahale edildiğini bildirdi.

Çankırı Çerkeşte Aytaç Gıda tesisinde yangın

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Çerkeş ilçesindeki bir gıda tesisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına müdahale etmek için AFAD koordinasyonunda itfaiye, sağlık ve emniyet ekipleri sevk edilerek, çalışmalara başlandığı bilgisi verildi.

Haberin Devamı

Çankırı Çerkeşte Aytaç Gıda tesisinde yangın

Haberin Devamı

 Herhangi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yangında, Çerkeş İtfaiyesi'nin yanı sıra Çankırı Merkez, Gerede, Eskipazar, Ilgaz, Kurşunlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden oluşan yaklaşık 20 araç, 100'e yakın personel ile müdahale çalışmaları devam etmektedir. Yangından, yaklaşık 10 bin metrekarede faaliyet gösteren beyaz et üretim tesislerinin bulunduğu yer etkilenmiştir. Yangında acilen destek sağlamak amacıyla CL 215 amfibik yangın söndürme uçağı görevlendirildi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!