Çankırı'da Dünya Süt Günü Paneli 

Güncelleme Tarihi:

Çankırıda Dünya Süt Günü Paneli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 11:55

Çankırı'da Dünya Süt Günü Paneli 

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI'da, 21 Mayıs Dünya Süt Günü Paneli düzenlendi.  Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Uluyazı Kampüsü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, ÇAKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yartaşı, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, Çankırı ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, sütün önemine dikkat çekti. Ayrancı, "Süt, Türk mitolojisinde hayat kaynağı şeklinde ele alınmış destanlarda, masallarda, efsanelerde, halk hikâyelerinde ve fıkralarında süt sembolü oldukça çok kullanılmıştır. Besin açısından mükemmel bir gıda olarak görüyoruz sütü insan sağlığı bakımından şüphesiz çok büyük önem arz ediyor"dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok ise sütün hayatımızda önemli bir besin maddesi olduğunun altını çizerek, "Süt deyince hemen aklımıza tarım geliyor. Tarımda zor bir zanaattır. Süt insan için gerekli olan tüm mineral ve vitaminleri içeren komple bir besin maddesidir" dedi.
Panel, Et ve Süt Kurumu Piyasa İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Ferda Yıldırım ve Et ve Süt Kurumu Sektörel İşbirliği ve Koordinasyon Şube Müdürü Fatih Kılıç'ın 'Süt ve Beslenme', 'Türkiye'de Süt Sektörü Analizi', 'Süt Sektörüne Yönelik Destekler ve Teşvikleri' konusunda sunumları ve katılımcılara süt dağıtılması ile sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!