Çankırı'da 'anneler günü' programı

Güncelleme Tarihi:

Çankırıda anneler günü programı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2018 17:17

Çankırı'da 'anneler günü' programı

Haberin Devamı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI,(DHA)-ÇANKIRI'da 13 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan 15 Temmuz şehidi Uhud Kadir Işık'ın annesi Naciye Işık,  "Oğlumun babası ile darbeye karşı çıkış amacı siyasi bir amaç için değildir. Sade ve sadece vatan içindir" dedi. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke, şehit ve gazi aileleri, yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Törende, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düşen Uhud Kadir Işık’ın annesi  Naciye Işık bir konuşma yaptı. Konuşmasında oğluyla gurur duyduğunu söyleyen anne Işık, "Oğlumun babası ile darbeye karşı çıkış amacı siyasi bir amaç için değildir. Sade ve sadece vatan içindir. Geçmişten bugüne kadar Çanakkale, kurtuluş harbinde, Afrin’de, Güney Doğuda verilen şehitlerin tek ve tek amacı vatanı, bayrağı, dini ve bu ezanın susmaması içindir. Bizler için vatan mevzu bahis ise gerisi teferruattır. Oğlumun adının gençlik merkezine, okullara verilmesinin gayesi onun bıraktığı vatan din, bayrak tek Türkiye sevdasını sizlerin devralmanızdır" dedi.

Şehit annesi Işık, konuşması esnasında gözyaşlarına hakim olamadı. Salonu dolduranlar da duygu dolu anlar yaşadı. Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke de şehit annesi Naciye Işık'ın konuşmasında duygu dolu anlar yaşadığını aktararak, şehit anneleri başta olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

FOTOĞRAFLI
 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!