Çankırı'da 54. Kütüphaneler Haftası kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Çankırıda 54. Kütüphaneler Haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 17:05

Çankırı'da 54. Kütüphaneler Haftası kutlandı

Haberin Devamı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI,(DHA)- ÇANKIRI'da 26 Mart – 1 Nisan 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan 54. Kütüphaneler Haftası açılış töreni 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Programa Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt, daire amirleri, siyasi parti ve STK Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Kütüphane Müdürü Songül Kapusuz programda yaptığı konuşmada, Çankırı’daki okuma oranın iyi olduğunu belirterek, “Kütüphanemizin 83 bin 593 olan kitap sayısı 2017 yılında 95 bin 352’ye ulaşırken, kullanıcı sayısı 104 bin 16’dan 100 bin 963’e düşmesine rağmen ödünç verilen materyal sayısı 54 bin 417’den 56 bin 394 yükselmiştir. Kayıtlı üye sayısı ise 12 bin 223’den 12 bin 998’e ulaşmıştır. Bu da okuma işlevinin arttığını göstermektedir” dedi.
Kapusuz, okumanın önemli olduğunu dile getirerek, "Okuyan, öğrenen, düşünen ve üreten bir nesil yetiştirilmesinde kütüphanelerin önemi vurgulanarak kütüphanelerin yaşamsal alanlara dönüştürülebilmesi için önündeki sorunların dile getirilmesi, çözüm yollarının önerilmesi ve hafta boyunca halkın dikkatini kitap ve kütüphaneler üzerine çekerek farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir. Bu nedenle vizyonumuz kütüphaneler aracılığı ile bilgi toplumuna ulaşma yolunda bilgi, kültür ve sanatı hayatın merkezine taşımak, çağdaş fikir ve sanat ürünleri ile ulusal ve evrensel kültüre katkıda bulunmaktadır" şeklinde konuştu.
Kütüphane Müdürü Kapusuz’un konuşmasının ardından İstiklal Anaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi. Daha sonra kütüphane imkanlarından en fazla faydalanan ve kitap okuyanlar ödüllendirildi. Kütüphaneye yeni kazandırılan kitapların yer aldığı serginin gezilmesinin ardından program sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!