Çankırı UMKE temel eğitimi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Çankırı UMKE temel eğitimi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 16:36

Çankırı UMKE temel eğitimi tamamlandı

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) temel eğitim programı 5 günlük teorik ve uygulamalı eğitimin ardından Çankırı merkezde bulunan enkaz binada düzenlenen tatbikat ile sona erdi. Eğitim programlarının sonunda düzenlen törene, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Murat Yılmaz' ın yanı sıra, Sağlık Müdür Yardımcısı aynı zamanda UMKE eğitimi alan Dr. Eyüp Yalçınkaya, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve UMKE İl Sorumlusu Erdal Çalıkuşu katıldı.

Eğitim programının kapanışında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Murat Yılmaz, “Ülkemiz coğrafya itibariyle afet ve olağan dışı durum risk katsayısı yüksek bir bölgede yer almaktadır. Buda öngörülemez, ihtiyacın çıktığı andaki talebin ertelenemez olduğu bir durumdur. Bir haftadır zorlu bir UMKE eğitiminden geçen arkadaşların son gün icra edilen gerçeği aratmayan enkazdan yaralı çıkartma, medikal kurtarma ve olay yeri yönetim tatbikatıyla başarılı bir eğitim süreci geçirdiklerini görmenin gururunu yaşamaktayız. Ülkemizin ve Bakanlığımızın yüz akı bu müesseseye, var olan 28 UMKE personeline yeni 25 UMKE personeli kazandırılarak İlimizdeki UMKE personel sayısını iki katına çıkarmamızda vesile olan başta Ankara UMKE camiasına, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubeme tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. UMKE camiasına yeni katılan çalışma arkadaşlarımın UMKECİ olmanın bilinç ve şuurunda gerek afetlerde gerek zor durumdaki her insanımız için, daima göreve hazır bir biçimde bekleyeceklerinden hiç şüphem yoktur. Ülkemizde her an afetlere hazır olmak bir zorunluluktur, afetlerin sahada ki en önemli kurumlarından biriside hiç şüphesiz sağlık camiasıdır bu vesile ile katılımınızdan dolayı teşekkür ederim, emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Ankara UMKE'den Eğitimci olarak katılan ATT Adem Yavuz, Sağlık Memuru Bülent Öksüz, ATT Abdulkadir Durmuş ve Eğitimciler Erdal Çalıkuşu, Dr.Sercan Koç, Menekşe Açıkgöz, Ahmet Mızrak, Adem Ertürk, Ünal Kızıl'a yapılan konuşmanın ardından eğitimcilere teşekkür belgeleri, katılımcılara ise sertifika belgeleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!