Çankaya’da aday olmak zor iki gözüm

Mart 2014’teki yerel seçimler öncesi CHP’de dün aday adaylığı telaşının son günüydü.

Haberin Devamı

Aday olmak isteyen CHP’liler tüm yurtta olduğu gibi Ankara’da da adaylık dosyalarını teslim etti.
Tabi bu demek olmuyor ki, adaylık dosyası teslim etmeyenler aday olamayacak. O da mümkün. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın bu durumu, “Anket yaparız, x isim açık ara önde olur. Başvuru yapmamıştır. Ya da devlet memurudur. Seçim takvimine göre Aralık ayında başvuru yapar” diyerek açıkladı.
CHP’deki aday adayı sayısı ve ilçelere olan dağılımını yarın Ankara Hürriyet’te okuyacaksınız.
Geçtiğimiz aylarda henüz düşünce aşamasında olsa da pek çok ismin Çankaya’ya niyeti olduğunu yazmıştım.

SAYI 30’U GEÇTİ

Çankaya’da yazımı kaleme aldığım saatlerde 30’a yakın aday olduğunu bilgisi geldi. Belki de bu sayı 30’u geçecek.
Önceden aday olan da var, kaybeden de hatta belediye başkanlığı yapan da...
Aday adaylarına Zuhal Olcay’ın unutulmaz şarkısının nakaratını (Ankara’da aşık olmak zor iki gözüm) değiştirerek sesleneyim: Çankaya’da aday olmak zor iki gözüm...
NOT: Eminim ‘Çankaya sevdalılarının’ aday olma telaşının altında ilçenin seçimde ‘garanti’ olarak değerlendirilmesi yatmıyordur.

* * *

Haberin Devamı

6 Eylül zirvesi

Söz Çankaya’daki aday adayı patlamasından açılmışken bu ayın 6’sında CHP Genel Merkezi’ndeki önemli bir zirveden bahsedelim. CHP yönetimi aday adaylığı süreci ve sonrasındaki aday belirleme yöntemiyle ilgili İl Başkanı Zeki Alçın’la bir toplantı yapacak.
Toplantı öncesi bugün ve yarın Alçın tüm ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek ‘örgütün nabzını’ tutacak. 6 Eylül’deki zirvenin ardından, belki adaylar belirlenmeyecek ama aday profillerinin nasıl olacağıyla ilgili fikirler oluşmaya başlayacak.

* * *

AK Parti sessiz

Başkent’teki belediyelerin çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti’de sessizlik hakim. Büyükşehir’in yanı sıra Keçiören, Altındağ, Mamak ve Sincan gibi metropolleri yöneten AK Parti’de önceliğin muhalefetteki ilçelere vereceği ifade ediliyor. AK Parti’de Ankara için öncelikli hedef, 2009 seçimlerde kaybedilen Etimesgut, Yenimahalle ve Gölbaşı’nın geri alınması. Tabandaki ‘erken açıklanma’ talebi şimdilik karşılık bulmasa da bu ay içerisinde muhalefetteki belediyelerin bazılarının açıklanabileceği belirtiliyor.

* * *

Haberin Devamı

Köşk’te merkez TOPLANTISI

Kent merkezindeki Saraçoğlu Mahallesi’nin restorasyonu için bugün Köşk’te önemli bir toplantı yapılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ev sahipliğinde ATO ve Mimarlar Odası temsilcilerinin katılacağı toplantı kent merkezini yakından ilgilendiriyor.
‘Kısır çekişmelere bir yenisi de Saraçoğlu’nda eklenecek’ derken Cumhurbaşkanı Gül, yoğun gündeminin arasına Saraçoğlu Mahallesi’ni aldı. Başkent’in merkezinin ‘kurtuluşu’ olabilecek projeye ne kadar önem verdiğini gösterdi.
Kent merkezindeki restorasyonun ilk adımı olan bu toplantının tarafları da ‘kısır çekişmelere’ yenik düşmezler inşallah...

Yazarın Tüm Yazıları