Çankaya Belediyesi’nin kreşlerine yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Çankaya Belediyesi’nin kreşlerine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2008 00:00

Çankaya Belediyesi kreşlerinde yoğun talep dolayısıyla kayıtlar başlar başlamaz kapasite doldu. Çankaya Belediyesi kreşlerine yapılmakta olan kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemleri için sürenin dolmasına 15 gün kalmasına rağmen tüm kayıtlar doldu.

’Çocuklar geleceğimizdir’ slogan ile 2004 yılında 4 olan kreş sayısının 8’e çıkartan Belediye Yönetimi, aynı oranda hizmet ve eğitim kalitesini de artırırken 200 olan çocuk kapasitesini bine çıkardı.

Her sınıfta çocuk gelişimi mezunu iki eğitmen bulunan kreşlerde çocuklara resim, müzik, drama, modern dans, halk oyunları, seramik, İngilizce, bilgisayar, binicilik, beden eğitimi, çim hokeyi ve satranç dersleri verilerek geleceğe hazırlanıyorlar. Çocukların sosyal gelişimi için derslerin yanısıra müze gezileri, sinema tiyatro gibi etkinliklerin de sıkça gerçekleştiği kreşler, belediye çalışanlarının çocuklarının yanısıra çok sayıda Ankaralı memur çocuğuna da evsahipliği yapıyor. Standartların üstünde hizmeti en ucuza vermesiyle de bilinen kreşler, ailelerin ilgi odağı olarak 1 Ağustos’ta başlayan kayıtlarda kapasitesini tamamen doldurdu.

Aileden sonra eğitimin ilk adımını kreşlerinde atacak olan çocuklara mutlu bir gelecek dileyen Çankaya Belediyesi yetkilileri, yurttaşlardan gelen yoğun ilgiye teşekkür ettiler.

Her ay düzenli sağlık kontrolünden geçirilmekte olan çocuklara psikolojik danışmanlık hizmetinin sunulduğu kreşlerde tüm yiyecekler diyetisyen kontrolünde sunulurken, aileler çocuklarını Çankaya Belediyesi internet sitesinden yapılan yayınla gün içerisinde izleyebiliyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!