Canın mı sıkıldı? Ver biber gazını...

Maçta çocuk yaşındaki futbolcuya gaz... “Emek yıkılmasın” diyene gaz... Taksim’de 1 Mayıs’a gaz... Pek yakında Taksim’e çıkıp bağırarak adımızı soyadımızı söyleyecek olsak biber gazını yiyeceğiz, vaziyet onu gösteriyor.

Haberin Devamı

Turistler ayılıp bayılıyor, futbolcu çocuklar acil serviste feryat figan...
Son bir ay içinde “Biber gazı kullanımının tadını çıkaran millet” olarak tarihe geçtik.
Google bile kime ne pazarlayacağını biliyor, “biber gazı” yazdığınızda çıkan ilk sonuç “6.90 TL’ye biber gazı satın alabileceğinizi” söyleyen bir reklam...
Pek yakında bu reklamlar “Cildi gençleştirir, tansiyona, kolesterole birebir” gibi cümlelerle süslenirse şaşırır mısınız? Elbette şaşırmazsınız...
Hazır biber gazı “milli gazımız” olarak kabul edilmiş ve gül kokulu oda parfümü sıklığında her fırsatta kullanılırken bu faydalı yeni kullanım alanları açmanın vakti geldi.
* Mesela iş arkadaşınız size mobbing mi yaptı? Yüzünüze gülüp çaktırmadan arkanızdan iş mi çevirdi? Derhal çantanızdan çıkaracağınız biber gazını yüz bölgesine sıkınız. Bakınız bakalım bir daha mobbing’in m’sini yapıyor mu...
* Kalbiniz mi kırıldı? Palavraya mı maruz kaldınız? Biliyorsunuz “drama queen” dediğimiz tür artık kadınlardan değil, bizzat erkeklerden çıkıyor. Laf salatası ile dünyasını döndüren erkeklerin yok olması ancak dinozorların tükenmesi gibi dünyaya bir göktaşı çarpması sonucu gerçekleşecek olsa da kısa dönemde şansınızı biber gazıyla da deneyebilirsiniz.
Sıkın gözüne, sıkın burnuna, bakın karizmasından eser kalıyor mu.
* Bundan böyle çocuklarınız yaramazlık yaptığında, ona “senin ağzına biber sürerim” türü yüz yıllık klişelerle gitmeyiniz, rica ediyorum. Evladınız hele ki akşam haberlerini şu sıralar düzenli olarak izlemişse, garibim anlamaz. Diyelim ki yemek yemiyor. “Senin burnuna, gözüne biber gazı sıkarım” deyin, tabakta kalanları dahi yalayacağını garantileyin.
Veya... Diyelim ki sokakta her gördüğünü istiyor, istediği olmayınca avaz avaz bağırıyor, “Üvveaaaa” sesiyle yakın çevrenin kulaklarını kanatıyor.
Biber gazı kozunuzu kullanın. Bakın nasıl muma dönecek...
* Konuşmaya üşeniyor musunuz? Size biri soru sordu da “hayır” mı diyeceksiniz? Efendim, hiç o güzel ağzınızı yormayınız.
Çıkarınız çantanızdan biber gazını, soru soran adamın gözüne gözüne sıkınız. Mesajı alacaktır. Daha kolayı varken ne konuşacaksınız!
Eğer adam kendine geldikten sonra size “Ne sıkıyorsun kardeşim, ruh hastası mısın?” diye soracak olursa “Çukur vardı orada, geçme oradan dedim, dinlemedin diye sıktım” dersiniz.

Haberin Devamı

Çekinmeyin, siz de sıkın!

Haberin Devamı

* Sabah kalktınız, yüzünüzden düşen bin parça. Bir türlü yataktan kendinizi çıkaramıyorsunuz. Başucunuzdaki masada duran ve bir önceki gün internetten sadece 6.90’a aldığınız biber gazını kendi suratınıza sıkmaktan çekinmeyiniz.
Yurdum polisi çekinmiyor, siz niçin çekinecekmişsiniz? Belli ki faydalı bir mamul. Hele sıkın siz önce, bakalım bir daha yatakta yuvarlanmaya cesaret edebilecek misiniz...
* Herrrr ama herrrr konuyu burçlara, burçlara uymayan konuları da yükselen burçlara bağlayan tanıdıklarınız var ve bundan çok mu sıkıldınız? Çekinmeyin, verin biber gazını...
* Artık nüfusun çoğunluğu bağlaç olan de’yi, soru eki olan mi’yi ayıramıyor mu? “İnternet jargonu” sizi çok mu yordu? “Uff snn b slk çokta umrumdaydı”, “Sende beni seviyormusun?” diyen insanları okudukça ense kökünüzden ürperiyor musunuz?
Sıkın biber gazını.

Yazarın Tüm Yazıları