Can'ın karaciğeri Erzurum'da

Güncelleme Tarihi:

Canın karaciğeri Erzurumda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 13:57

Can'ın karaciğeri Erzurum'da

Haberin Devamı

Zafer KUMRU/ERZURUM, (DHA)- BURSA'da arkadaşını öldürdükten sonra intihar eden lise öğrencisi Hasan Can'ın karaciğeri Genelkurmay'ın tahsis ettiği özel uçakla Erzurum'a getirildi.
Bursa'da cuma günü 10’uncu sınıf öğrencisi arkadaşı 16 yaşındaki Nilüfer Acar’ı sınıfta tabancayla başından vurarak öldürdükten sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralı kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Hasan Can’ın ailesi, çocuklarının vasiyeti üzerine tüm organlarının bağışlanmasını kabul etti.
Sağlık Bakanlığı tarafından organ nakli sırası bekleyenler arasında eşleştirmelerin tamamlanması üzerine Hasan Can'ın kalp ve akciğeri Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde iki hastaya, böbreklerinin İzmir ve Bursa'da iki hastaya, kornealarının Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki hastaya, karaciğerinin ise ikiye bölünerek Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde iki hastaya nakledilmesi için ekipler tarafından organlar ameliyatla alındı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın tahsis ettiği özel uçakla Can'ın karaciğeri Erzurum Havalimanı'na getirildi. Buradan ambulansla alınan karciğer, Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne getirildi. Hasan Can'ın karaciğeri, gerekli testlerin tamamlanmasının ardından 2 çocuğa nakledileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!