Canik'te muhteşem gece

Güncelleme Tarihi:

Canikte muhteşem gece
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 16:28

Canik'te muhteşem gece

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - CANİK Belediyesi tarafından kültür-sanat faaliyetleri kapsamında bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Sahne Senin" Ödüllü Ses Yarışması, bu yıl da dolu dolu gerçekleşti. Birbirinden güzel sesler, dinleyenlere muhteşem bir akşam yaşatırken, jüri üyeleri seçim yapmakta oldukça zorlandı.



Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sahne Senin" adlı Ödüllü Ses Yarışması, Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yoğun ilgi gören ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcıları Alican Usta, Mustafa Erbay, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan, Samsunsporlu eski futbolcu Celil Sağır, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu'nun da katıldığı yarışmada birbirinden güzel sesler birincilik için yarıştı.

19 FİNALİST YARIŞTI



"Sahne Senin" yarışmasının finalinde 19 finalist, Şef Yavuz Özkaran'ın idaresindeki orkestranın önünde 1. gelebilmek için seslendirdikleri şarkı ve türkülerken dinleyicilere muhteşem bir akşam yaşatırken, jüri üyeleri de dereceye girecek yarışmacıları belirlemek için oldukça zorlandı. Tarz sınırlamasının olmadığı yarışma sonunda Cemile Öksüz, 'Dut Ağacı Boyunca' adlı Azeri türküsüyle birinci seçilirken, Halit Burak Demirci ikinci, Sedat Erdinç ise üçüncü oldu.

KONUK SANATÇILAR BÜYÜLEDİ



Muhteşem gecede ayrıca konuk sanatçılar Aslı Demirer ve Nahide Saygün Akkal, seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle geceyi renklendirdi. Gecede Canik Belediyesi Müzik Okulu'nu temsilen sahneye çıkan 12 yaşındaki Betül Şimşek de, söylediği türküyle dinleyenlerin beğenisini kazandı. Yarışma sonunda Canik belediye Başkanı Osman Genç, dereceye girenlere ödüllerini verirken, jüri üyelerine de katkılarından dolayı plaket ve fincan takımı hediye etti.

'KÜLTÜR-SANATTA ÖNCÜYÜZ'



Samsun'un kültürel ve sosyal hayat standardını yükseltecek yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Belediye olarak kültür ve sanatta öncüyüz. Kurduğumuz Tiyatro Okulu ve Müzik Okulu ile sadece Canik'i değil, şehrimizi kültür-sanatta ön plana çıkardık. Bizler yaptığımız kültür-sanat yatırımlarıyla halkımıza daha iyi imkanlar sunarken, bu tür etkinliklerle de şehrimizde kültür ve sanatın gelişimine katkıda bulunurken, yeni yetenekler çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.

‘MÜZİK TOPLUMU YANSITIR’



Müziğin birleştirici yönüne de dikkat çeken Başkan Osman Genç, “Türk müziği birleştirici özelliği ile toplumumuzu ve kültürümüzü yansıtır. Bu gecede de müziğin birleştirici yönü ortaya çıkmıştır. Müzik her görüşten insanımızı birleştirmiştir. Aslında burada bir bakıma bir kültür mozaiği oluştu diyebiliriz. Bu bakımdan anlamlı bir gece olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ



Sahne Senin Ödüllü Ses Yarışması'nın ikincisinin de yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Başkan Osman Genç, "Yarışmacıların hepsi birbirinden güzel seslerdi. Önemli olanın birinci olmak değil, katılmak olduğuna inanıyorum. Çünkü bu yarışma bu değerli sesler için güzel bir tecrübe olmuştur. Yarışmaya katılan tüm yarışmacılarımıza ve katkıda bulunan jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. Canik Belediyesi olarak bundan sonra da bu tür kültür ve sanat faaliyetlerimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!