Canik'te kadınlar sinemayla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Canikte kadınlar sinemayla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 16:58

Canik'te kadınlar sinemayla buluştu

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - CANİK Belediyesi, AK Parti İlçe Kadın Kolları ve Lovelet Outlet AVM, Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Canikli bayanları sinemayla buluşturdu. Kadınlar, 8 Mart'a kadar devam edecek etkinliklerin ilkinde 'İkinci Şans' adlı filmi izledi.



Canikli kadınlar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde farklı bir etkinlikte buluştu. Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları ve Lovelet Outlet AVM işbirliği ile Canikli Kadınlara Sinema Günleri Etkinliği düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne kadar sürecek etkinliğin ilkinde bayanlar Lovelet Outlet Cinejoy Sinema Salonu'nda İkinci Şans adlı sinema filmini izledi.



Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Lovelet Outlet AVM Genel Müdürü Mustafa Süzen'in de yer aldığı Sinema Günleri etkinliğinin ilkine Canikli bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Bayanlar, başrollerini ünlü oyuncular Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay'ın paylaştığı filmde zaman zaman duygulandı, zaman zaman da keyifli anlar geçirdi.



Etkinlik kapsamında bayanlara 5 Aralık Dünya kadın Hakları Günü nedeniyle karanfil veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz senenin bir günü değil, her gün bayanlara önem veren bir belediyeyiz. Bunu da kadınlarımıza yönelik yaptığımız yatırımlarla ve sosyal-kültürel etkinliklerle gösteriyoruz. Kadınlara yönelik en fazla yatırımın yapıldığı ve projenin gerçekleştiği Canik'te, kadınlarımızın sosyal, kültürel ve eğitim yönünden gelişimlerini sağlıyoruz. Ailenin ve dolayısıyla toplumun gelişimi açısından çok önemli olan annelerimize her zaman pozitif ayrımcılık yapıyoruz" dedi.



Kadının toplumdaki saygınlığını korumak, onlara sosyal ve kültürel zenginlik katmak amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Genç, "Biz şuna inanıyoruz; bir kadını eğitmek, bir aileyi, bir toplumu, bir milleti eğitmek demektir. Toplumun en değerli varlıkları olan kadınların sosyalleşmeleri, toplumsal dinamiklere ayak uydurmaları ve kültürel zenginliklerini artırmaları için onlara özel hizmetler gerçekleştiriyoruz. Bütün çabamız, kadınlarıyla, çocuklarıyla 7’den 70’e mutlu, müreffeh ve sağlıklı bir toplum, sürekli değişen ve sürekli gelişen bir şehirdir. Canik'te kadınlar geleceğe daha güvenle bakıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!