Canik'te gönüller bir oldu

Güncelleme Tarihi:

Canikte gönüller bir oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 15:07

Canik'te gönüller bir oldu

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - HER yıl olduğu gibi bu yıl da Canik'te gönüller aynı sofrada buluştu. Binlerce kişi, "Ramazan Günleri Etkinlikleri" kapsamında Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda ilk iftarlarını birlikte açtı. Ramazan Buluşmaları geleneğini sürdüren Başkan Genç ise, teravih öncesi vatandaşlarla buluştu.

Canik Belediyesi tarafından her yıl Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri bu yıl da Ramazan'ın gelmesiyle birlikte başladı. Etkinliklerin ilk gününde iftarını birlikte açmak isteyen binlerce kişi meydanı doldururken, Başkan Osman Genç kazanların başına geçti, vatandaşlara kepçeyle yemek dağıttı. İftar vaktinin gelmesiyle birlikte, gönüllerin bir olduğu Canik'te hep birlikte iftar açıldı, dualar edildi.

RAMAZAN BULUŞMALARI

Başkan Genç, teravih namazı öncesi ise Ramazan Buluşmaları kapsamında Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde Yeşilova Camii'nde bir çay ocağında vatandaşlarla buluştu. Mahalle halkıyla iftar sonrası çay içip sohbet eden Başkan Genç, Ramazan ayı süresince her akşam teravih namazları sonrasında farklı mahallelerde vatandaşlarla biraraya geleceklerini belirterek, Ramazan ayının birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesi için iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.

HER AKŞAM AYNI SOFRADA

Ramazan günlerini Canik'te yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirten Başkan Osman Genç, Ramazan'ın kardeşlik ayı olduğunu belirterek, "Tüm Samsunlu hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da her akşam Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda buluşuyoruz. Ramazan'ın manevi iklimini, Ramazan'ın güzelliğini hep birlikte yaşayalım istiyoruz. Sadece soframızı paylaşmıyoruz, güzel bir birliktelik örneği yaşıyoruz. Binlerce kişi aynı sofrada buluşuyoruz. Tüm halkımızı her iftarda soframıza, iftar sonrası ise Ramazan Günleri etkinliklerimize bekliyoruz" dedi.

HER AKŞAM FARKLI ETKİNLİK

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda, Ramazan ayı boyunca her akşam mehteran, stand-up, jonklör, illüzyon, kukla. semazen gösterileri, Kur'an-ı Kerim ziyafeti, şiirler, ilahiler, ezgiler, Naat-ı Şerifler, ney dinletileri gibi farklı etkinlikler düzenlenecek. Ekinliklerde Ömer Akbaba, Kahraman Tazeoğlu, Fatih Akyıldız gibi isimlerin yanısıra Canik Belediyesi Tiyatro Okulu ve Müzik Okulu öğrencileri de sahne alacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!