Canik'te annelere gelecek eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Canikte annelere gelecek eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 16:19

Canik'te annelere gelecek eğitimi

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'un Canik ilçesinde annelere, 'Her anne bir okul' başlıklı eğitim programı kapsamında eğitim verildiği belirtildi. Eğitimin ilk seminerine katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Medeniyet kodlarımızın, kendi medeniyet değerlerimizin genç nesle aktarılmasında en etkili eğitim öznesi annelerdir. Anneleri ihmal eden, geleceği ihmal eder" dedi.

İnsan Gelişimi ve Toplumsal Eğitim Vakfı (İGETEV) tarafından 'Beşiği sallayan el dünyaya hükmeder' sloganı ile başlatılan ve Canik Belediyesi'nin de katkı sağladığı 'Her anne bir okul' başlıklı eğitim seminerlerinin ilki Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde başladı. İlahiyatçı, sosyolog, hukukçu, öğretmen gibi 10 kişilik eğitimci kadrosu tarafından uygulanan ve 11 Mayıs'a kadar sürecek olan toplam 70 saatlik eğitim programında, kadının aile ile toplumdaki konumunun güçlendirilmesi hedeflenirken, seminerlerde kadının çocuk eğitimindeki önemine vurgu yapıldığı belirtildi.
Eğitim seminerinin ilkine katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kadının ne kadar donanımlı olursa toplumun da o kadar kalkınmış olacağını belirterek "Kadın bilgi ve donanımlıysa, toplum da o denli ileride seviye olur. Kadında sorun başlarsa ailede ve toplumda da sorun başlar. Bize göre kadını ihmal eden geleceği ihmal eder. Çünkü çocukları anne eğitir, geleceğe hazırlar. Dolayısıyla dünyayı anneler inşa eder. Medeniyet kodlarımızın, kendi medeniyet değerlerimizin genç nesle aktarılmasında en etkili eğitim öznesi annelerdir. Anneleri ihmal eden, geleceği ihmal eder" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!