Canikli: 15 Temmuz başarılı olsaydı, bu topraklar parçalanmış olacaktı

Güncelleme Tarihi:

Canikli: 15 Temmuz başarılı olsaydı, bu topraklar parçalanmış olacaktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 19:56

Canikli: 15 Temmuz başarılı olsaydı, bu topraklar parçalanmış olacaktı

Haberin Devamı

Coşkun MENEK/ERZİNCAN, (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz'un Türk Milleti'nin yazdığı en büyük destanlardan biri olduğunu belirterek, "15 Temmuz saldırısı amacına ulaşmış olsaydı, bugün bu topraklar parçalanmış olacaktı" dedi.
Giresun üzerinden Erzincan’a gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, '15 Temmuz Destanı' adı altında düzenlenen etkinlikler kapsamında Belediye Kültürevi'nin önünde düzenlenen Milli İrade Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı. Canikli, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“15 Temmuz’da en güvendikleri hain terör örgütünü, bugünler için yetiştirdikleri hain terör örgütünü piyasaya, alana sürdüler, Fetullahçı Terör Örgütü'nü. O örgüt, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde asker elbiseli hain olarak karşımıza çıktı. Ama binlerce yıldan beri bu milletin o inanılmaz refleksi ve gücü, bağımsızlığına karşı eğer bir saldırı söz konusu olduğunda ne pahasına olursa olsun, onu koruma içgüdüsü, o gün bir kez daha tarih sahnesine çıktı. 15 Temmuz bu milletin yazdığı en büyük destanlardan bir tanesine daha şahit oldu. Büyük acılar yaşandı, büyük bedeller ödendi. Ama bu topraklar çiğnetilmedi, bu ezanlar susturamadılar, bu bayrak inmedi, amaç oydu. Eğer bakın 15 Temmuz saldırısı amacına ulaşmış olsaydı, bugün bu topraklarda bağımsız bir Türk devletinden bahsedilmiyor olacaktı. Bugün bu topraklar parçalanmış olacaktı, bu çok açık.”
Canikli serginin açılışından sonra havayolu ile Erzincan’dan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!