Canik ve OMÜ'den kongre işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Canik ve OMÜden kongre işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 18:25

Canik ve OMÜ'den kongre işbirliği

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) – SAMSUN’un Canik Belediyesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘XI. İslam Tarihçileri Kongresi ve Koordinasyon Toplantısı’ başladı. Yaklaşık 150 bilim insanının katıldığı toplantının ilk gününde akademisyenler İslam tarihini ele aldı.

 

Canik Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "XI. İslam Tarihçileri Kongresi ve Koordinasyon Toplantısı İlahiyat Fakültesi Konferas Salonu'nda başladı. Prof. Dr. Metin Yılmaz'ın koordinatörlüğünde üç gün sürecek olan ve yaklaşık 150 bilim insanının katıldığı toplantının açılışına OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, İslam Tarihçileri Derneği Prof. Dr. Mehmet Şeker ile akademisyenler katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "OMÜ olarak sadece öğrenci yetiştiren ve kendi akademik kariyerini tamamlamak üzere araştırmalar yapan bir kurum olmaktan öte bu tür faaliyetlere açık destek veriyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, kurulan ilk 15 üniversiteden birisidir. Bünyesinden 4 üniversite çıkmasına rağmen şu anda 50 bin öğrencisi bulunan bir üniversite. Dünya sıralamasında ilk binde, bazı alanlarda Türkiye'de ilk sıralarda yer alan bir üniversite. Her zaman başarı çıtasını daha yukarı taşımayı hedef edindik" dedi.

 

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta da, Bu sempozyumda seçilen konu başlığının çok önemli  olduğunu düşünüyorum. Zaten 15 Temmuz’da dini kullanarak nasıl halkın istismar edildiğini millet olarak bir daha hiç unutmamak üzere öğrendik. Hazreti Osman'ın evinin kuşatılarak öldürülmesi ile başlayan darbeler süreci İslam tarihi boyunca birçok kez karşımıza çıkıyor. Dini argümanları kullanarak, milletin dini hassasiyetlerini istismar ederek devleti bölmeye, iktidarları indirmeye çalışıyorlar. Buna karşı alınabilecek en büyük önlem iyi bir din eğitimidir. Dini eğitimi merdiven altına indirmeden en iyi koşullarda yapmalıyız. Canik Belediyesi olarak bu tür eğitimleri, sempozyumları, kültürel ve sosyal faaliyetleri her zaman destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Bu sempozyumda emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür eder, sempozyumun hayırlar getirmesini dilerim” diye konuştu.

 

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!