Çan'da Ramazan Ayı denetimleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Çanda Ramazan Ayı denetimleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 11:53

Çan'da Ramazan Ayı denetimleri başladı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Çan ilçesinde Ramazan Ayının başlamasıyla birlikte Çan Belediyesi Zabıta ekiplerince fırınlar, kasaplar, şarküteriler ve tatlıcılarda denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde hijyen koşulları, çalışanların temizliği ve sağlık muayene cüzdanları konusunda incelemeler yapıldı.

Çan Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri, Ramazan Ayının başlamasıyla birlikte vatandaşların sağlığı açısından büyük önem arz eden gıda üretim işletmelerine denetlemeler yaptı. Denetimlerde ağırlıklı olarak, işletmelerin ilgili kanun ve yönetmeliklere uygunluğu, genel hijyenlerine ve çalışma şartlarına bakıldı. Ayrıca işletmelerin çalışma ruhsatları, çalışan personelin ve iş yerlerinin genel durumları, kullanılan gıdaların muhafaza koşulları incelendi. Tüm gıda ürünlerinde son kullanma tarihlerinin geçmemiş ve orijinal ambalajların bozulmamış olmasına dikkat edildi. Denetim sürecinde genel olarak olumsuz koşullara rastlanmasa da eksiklikleri olduğu tespit edilen işletmelere ise gerekli uyarılarda bulunuldu.

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Çan Belediye Başkanı AK Partili Dr. Abdurrahman Kuzu, "Zabıta ekiplerimiz Ramazan Ayında denetimlerini sıklaştırdı. Ayrıca esnaflarımızın Çanlı hemşerilerimize sundukları hizmetin daha kaliteli bir şekilde devam etmesi için denetimlerimiz Ramazan Ayı boyunca da devam edecek" dedi.

Onur ALP ARSLAN/ÇAN(Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!