Çan'da 15 Temmuz Şehitler Parkı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanda 15 Temmuz Şehitler Parkı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 18:30

Çan'da 15 Temmuz Şehitler Parkı açıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'deki Çan İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünde Çarşı Camii yanında bulunan eski Kaynanalar Parkı düzenlenerek 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Parkı adıyla hizmete açıldı.

Çan'da 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Parkı'nın açılışına Çan Kaymakamlığı görevine vekalet eden Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, AK Partili Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Uğurelli, AK Parti İlçe Başkanı Murat Okan, Çan İlçe Müftüsü Hüseyin İlbay, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bal, Çan İlçe Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Program Çarşı Camii'nde kılınan Cuma namazı öncesinde 15 Temmuz şehitleri ruhuna okunan Mevlid'i Şerif ile başladı.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünde konser yapmak yerine 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini yaşatmak istediklerini söyleyerek "15 Temmuz Şehitler Parkımızı açarak, onların hatırasını yaşatmayı kendimize bir borç bildik. Bu park, eski adıyla hiçbir anlamı olmayan Kaynanalar Parkı'ydı. Şehrimizin kalbi, merkezi olan bu noktayı, o gece şehit olanların isimleri hep yaşasın diye düzenledik. 94 yıl önce Çan için şehit olanlar var ya, 101 yıl önce Çanakkale'de şehit olanlar vardı ya 15 Temmuz'da o şehitlerde 94 yıl önce ve 101 yıl önce atalarımızın yaptığını yaptılar. Biz nasıl Çanakkale'de şehit olan ecdadı, Çan'ın kurtuluşunda şehit olanları unutmadıysak, 15 Temmuz'da da bu vatanın selameti için şehit olanların isimlerini unutturmamak istiyoruz. 15 Temmuz gecesinde eğer o şehitler olmasaydı biz bugün burada ne konuşuyor olacaktık, ne de siz orada oturuyor olacaktınız. Tekrar hem 94 yıl önce, hem de 15 Temmuz'da şehit olanlara Allahtan rahmet diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz" dedi.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'nun yaptığı konuşmanın akabinde protokol üyeleri kurdeleyi keserek parkı kullanıma açtı. Açılışın ardından katılımcılara pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!