Canaydın'a muhtıra

Güncelleme Tarihi:

Canaydına muhtıra
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2005 00:00

Muhalefetin dediği oldu. Kulübün kaderini değiştirecek proje ile ilgili karar 15 Nisan 2006’ya ertelendi. Böylece Genel Kurul, yetkiyi Canaydın’a değil, yeni seçilecek olan yönetime bıraktı.

GALATASARAY Kulübü için büyük önem taşıyan Riva Projesi ile ilgili karar 15 Nisan 2006’ya ertelendi. Genel
/images/100/0x0/55ea0ac2f018fbb8f8665944
Kurul üyelerinin oy çokluğuyla kabul ettiği erteleme kararına mecburen ’evet’ diyen Özhan Canaydın ve yönetimi adeta şoke oldu. Kongreden ezici bir üstünlükle onay almayı bekleyen Canaydın ve ekibi, daha oylama safhasına bile gelmeden, genel kurul üyelerinin baskılarına direnemeyerek, erteleme talebini kabul etti.

858 üye katıldı

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda dün yapılan tarihi toplantıya, oy verme yetkisine sahip olan 4 bin 566 üyeden 858’i katıldı. Kongrede ilk olarak söz Kulüp Başkanı Özhan Canaydın, kulübün zor durumda olduğunu vurgulayarak, "Böyle bir projeyi seçim öncesinde genel kurula sunmak bir risktir. Fakat Galatasaray’ın menfaatleri ve içinde bulunduğumuz şartlar bu riske girmemizi zorunlu kıldı. Riva Projesi için zaman çok önemli. Projenin ertelenmesi halinde neler olacağını bilemiyoruz. Toplantıda alınacak neticeyi olgunlukla karşılayacağız. Bunu güven oylaması olarak görmeyeceğiz ve karar ne olursa olsun görevimize aynı şevkle devam edeceğiz" dedi.

Değeri 50 milyon dolar

Canaydın’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Refik Arkan, Riva Projesi hakkında üyelere bilgi verdi. Arkan, "Borçlu olduğumuz dört bankanın yetkili kıldığı Denizbank, Riva arazisinin toplam değerini 50 milyon dolar olarak belirledi. Projeyi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yaparsa ihaleden bir gün sonra 100 milyon dolarlık teminat alacağız" dedi.

25 kişi söz istedi

Refik Arkan’ın ardından tam 25 kişi konuşmak için söz istedi. İlk olarak, başkanlığa aday olduğunu daha önce açıklayan Yılmaz Toköz çıktı ve 25 dakika konuştu. Uzun konuştuğu için tepki alan Toköz’ün ardından Mükerrem Taşçıoğlu, Oğuz İmregün, Doğan Hasol, Işın Çelebi, Duygun Yarsuvat, Adnan Polat, Erdem Talu, Selahattin Beyazıt, Mehmet Helvacı ve Özhan Canaydın kürsüye çıktı. Konuşmak için isim yazdıran diğer kongre üyeleri ise zaman darlığı nedeniyle konuşamadılar.

Komisyon yenilendi

Üyelerin konuşmalarının ardından Divan Başkanlığı’na iki ayrı önerge verildi. Daha sonra birleştirilen önergelerde, ’Kongrenin 15 Nisan 2006 Cumartesi’ye ertelenmesi ve Özhan Canaydın tarafından kurulan Riva Komisyonu’nun iptal edilip, genel kurul üyelerince yeni bir komisyon oluşturulması ve bu komisyonun sadece genel kuruldan onay alması’ istendi.

Kilit isim Beyazıt

Bu noktada Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Helvacı, önergelere itiraz etti. Helvacı, "Yönetim Kurulu eleştirileri yanıtlamadan böyle bir önerge oylanamaz. Çünkü bu olağanüstü genel kurul" diyerek, oylamayı kesinlikle kabul etmeyeceklerini ifade etti. Ancak, Riva arazisini kulübe kazandıran eski başkanlardan Selahattin Beyazıt’ın söz alarak, "Büyükler, ’Bunu komisyon tetkik etsin’ diyorsa, buna karşı çıkmanın manasını anlamıyorum" diye konuşması, yönetimin oylamayı kabul etmesine neden oldu.

Canaydın: Saygılıyız

Son olarak kürsüye gelen Kulüp Başkanı Özhan Canaydın, "Yönetim Kurulu’nun görevlerini üstlenmeyecek bir komitenin kurulmasına razıyız. Sağduyu ile alınan bu karara saygı duyuyorum" dedi. Daha sonra Divan Başkanı Anıl Büyükerol, Özhan Canaydın’ın önerdiği 9 kişilik Riva Komisyonu’na 6 yeni isim daha ekleyerek, önergeyi oylamaya sundu. Büyük bir çoğunluk olumlu yönde oy kullanınca, Riva komisyonu yenilendi ve kongre 15 Nisan 2006’ya ertelendi.

İşte yeni Riva Komisyonu:

 Selahattin Beyazıt  Oğuz İmregün  İrfan Aktar 

Celal Erkut  Işın Çelebi  Özkan Olcay 

Engin Akçakoca  Doğan Hasol  Emre Aykar

 Firuz Soyuer  Yavuz Zeytinoğlu  İzzettin Doğan,  Duygun Yarsuvat  Şefik Toprak  Mete Başol
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!