Canavarlar komşuymuş

Güncelleme Tarihi:

Canavarlar komşuymuş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 22:08

SAKARYA’nın Kaynarca ilçesi Birlik Mahallesi ormanlık alanında tecavüz edildikten sonra başı taşla ezilerek öldürülen 9 aylık hamile 20 yaşındaki Emani el-Rahmun ile 11 aylık oğlu Halaf Al-Rahmun’un hunharca katledilmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

Bir yıl önce Suriye’deki içsavaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve ailesiyle Kaynarca’ya yerleşen 27 yaşındaki Halid el-Rahmun dün sabah çalıştığı tavuk kesimhanesinden Hatipler Mahallesi’ndeki evine geldiğinde giriş kapısının kilidinin kırık ve eşinin evde olmadığını görünce polise gitti. “Eşimle oğlum evde yok. Çalıştığım tavuk kesimhanesinde Birol Karacal (35) ve Cemal Bay (22) ile tartışmıştım. Gece mesaisinde erkenden ayrıldılar” dedi. Bu bilgi üzerine polis Suriyeli aile ile aynı apartmanda oturan Karacal ve arkadaşı Bay’ı gözaltına aldı.

CESETLER İTİRAFLA BULUNDU
İki kişi polisteki ifadelerinde tartıştıkları mesai arkadaşları Halid el-Rahmun’un fabrikada çalıştığı sırada evinin kapısını gece levye ile açarak eşi Emani el-Rahmun’u darp ettiklerini söyledi. Şüpheliler ayrıca, boğarak öldürdükleri 11 aylık çocuğu yanlarına alıp ormana götürdüklerini, kadını da tecavüz edip öldürdüklerini itiraf etti. Bunun üzerine ormana giden jandarma, dün doğum için hastaneye gideceği öğrenilen anne ve oğlunun cesetlerini buldu. Şüpheliler Birol Karacal ve Cemal Bay, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde sorguya alındı. İki şüpheli tecavüz ve cinayet suçlamalarını kabul ederken, kaçırma olayını birbirinin üzerine attı.

İDLİB'DEKİLERE KAZADA ÖLDÜLER DEYİN
EŞİ ve oğlunun tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğünü öğrenen Halid el-Rahmun yıkıldı. Halid Al-Rahmun, jandarmaya Suriye'nin İdlib kentinde yaşayan akrabalarının eşine tecavüz edildiğini öğrenmemeleri için ilk aşamada gizli tutulmasını isteyerek, "Kesinlikle tecavüz edilip öldürüldü demeyin, trafik kazasında öldü diye söyleyin" dedi. Vahşet kurbanı Emani Al-Rahmun ve oğlu Halaf Al-Rahmun'un cenazeleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Anne ve oğlu, otopsi işlemlerinin ardından bugün Adapazarı şehir merkezinde bulunan Orhan Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Suriye'nin İdlib kentine gönderilecek.

BARBARLIĞIN IRKI YOK
AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 9 aylık hamile Suriyeli kadının tecavüze uğradıktan sonra 11 aylık bebeğiyle birlikte öldürüldüğü olaya sert tepki gösterdi. Bakan Kaya, “Suriyeli kardeşlerimizi hedef gösterenlerin Suriye’deki zalim rejimden hiçbir farkı yoktur” dedi. Kaya, sosyal medyadaki paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi: “Bu vahşeti gerçekleştirenler insan olamaz. Terörün ve barbarlığın ırkı, milliyeti yok. Yaptıklarının cezasını en ağır şekilde çekmeliler. Tarih boyunca dara düşen, zorda kalana kapılarını ve yüreğini sonsuz merhametiyle açan bu topraklar Suriyeli kardeşlerimizin de evidir.”

KAYNARCALI ÜZGÜN
İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Kaynarca Şube Başkanı Ali Yoldaş, “Baba Halid bir yıl önce Kaynarca’ya gelmişti. Kendisine oturma izni aldıktan sonra tavuk kesimhanesinde işe başlattık. Ramazan Bayramı’nda fitre ve zekât vermek istediğimizde kabul etmemişti” dedi. Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel ise “İlçemizin böyle bir olayla adının gündeme gelmesi bizi çok üzdü” diye konuştu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zeki Toçoğlu sosyal medya hesabı üzerinden şöyle dedi: “Kaynarca’da yaşanan vahşi katliamdan derin üzüntü duyuyorum. Bunu yapanlar hak ettikleri cezayı bulacaklardır. Bize düşen mazlumun yanında durmaktır.”

KAYNARCA'DA VAHŞETE İSYAN
SURİYELİ 9 aylık hamile kadın ile 11 aylık oğlunu öldüren Birol Karacal ile Cemal Bay emniyetteki sorgularının ardından Kaynarca Adliyesi’ne sevk edilirken, 300 kişi adliyenin önünde toplandı. Kalabalık ‘İdam’ sloganları atarken polis ve jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Adliyenin demir bahçe kapısını zorlayanlara polis cop kullanarak engel olmaya çalıştı. Kalabalık direnmeyi ve kapıyı zorlamayı sürdürünce, jandarma havaya uyarı ateşi açtı. Bunun üzerine kapıyı zorlamayı bırakan kalabalık, adliye önünde beklemeyi sürdürdü. Birol Karacal ile Cemal Bay mahkemede tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!