Çanakkale'yi tanıtan gezici müze Akşehir'de

Güncelleme Tarihi:

Çanakkaleyi tanıtan gezici müze Akşehirde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 15:40

Çanakkale'yi tanıtan gezici müze Akşehir'de

Haberin Devamı

ATİLLA MEMİŞ/AKŞEHİR,(Konya)(DHA)- ÇANAKKALE  Savaşı'nı anlatan gezici müze Akşehir'de ziyaretçilere açılıdı.    
Çanakkale Gezici Müzeler Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, gezici müzenin yurdun dört bir köşesine gidip, Çanakkale Zaferi'ni tanıttığını belirtti. Yürükaslan, ''Buradaki amaç Çanakkale’ye gidemeyen, oraları görme imkânı olmayan, özellikle öğrencilere Çanakkale ruhunu anlatmaktır. Çanakkale Müzemiz, bugün Çanakkale’de dahi olmayan malzemelerden oluşuyor ve o bakımdan da çok önemlidir. Çanakkale’ye her Türk evladı mutlaka gidecek ki, biz hemen hemen her hafta Akşehir Belediyemizin otobüslerini Çanakkale’de görüyoruz. Çanakkale’de “Nasreddin Hocanın torunları' diye önümüzden geçiyorlar ve bundan da çok büyük keyif almaktayız. ''dedi. 
Akşehir Belediye Başkanı  Salih Akkaya da ''Akşehir Belediyesi olarak 4 yıldır “Nasreddin Hoca Torunları Ecdadıyla Buluşuyor” projemiz kapsamında tüm 11’nci sınıflarda okuyan öğrencilerimizi Çanakkale’ye gönderiyoruz. Biz gerçekten bu projeyi önemsiyoruz. Çünkü tarihini bilmeyen milletler geleceğe emin adımlar atamazlar. Tarih geleceğin aynasıdır ve adeta projektördür. ''dedi.
Çanakkale'nin Türk milletinin var oluş mücadelesi olduğunu ifade eden Akkaya, ''Çanakkale müzesinin şehrimizde sergilenmesi bu anlamda da çok önemli. Oraya gidemeyenler için Çanakkale’yi biz buraya getirdik.''dedi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Çanakkale Gezici Müzeler Koordinatörü Cengiz Yürükaslan tarafından açılışa katılan protokole müze gezdirilerek bilgi verildi.
Zekai Baloğlu Spor Salonunda konuşlandırılan gezici müze 15 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak.  
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!