Çanakkale'ye beş yıldızlı otel ayarında huzurevi

Güncelleme Tarihi:

Çanakkaleye beş yıldızlı otel ayarında huzurevi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 14:37

Çanakkale'ye beş yıldızlı otel ayarında huzurevi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Valiliği Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin düzenlenen törenle resmi açılışı yapıldı.

Çanakkale'nin Kepez Beldesi'nde yapımı 2016 yılı Şubat ayında tamamlanan ve Temmuz ayından itibaren de 114 yaşlıya hizmet vermeye başlayan beş yıldızlı otel konforundaki Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin resmi açılışı için tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, CHP'li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Çanakkale Valiliği Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İstiklal Okur ile çok sayıda davetli ile huzurevi sakinleri katıldı.

Çanakkale Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesindeki törende konuşan Vali Orhan Tavlı, "Ne mutlu ki bizler millet olarak saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettiği ilgiyi, saygıyı ve hürmeti gösteren bir geleneğe sahibiz. Bugün bu geleneğimizin bir örneği daha Çanakkale'de hayat bulmaktadır. Geçtiğimiz yıl yapı tamamlanan 114 kişi kapasiteli huzurevimiz saygıdeğer büyüklerimizin hizmetine resmen sunulmaktadır. Yaşlılarımızın sağlıklarının el verdiği ölçüde hayatta üretken ve aktif olmaları, daha iyi imkanlara kavuşmaları, onlara sunulacak hizmetlerin kalitesinin arttırılması ve çeşitlendirilmesi için hep birlikte çalışıyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise, geçtiğimiz yıl Temmuz ayından buyana yaşlıların hizmet almaya başladığı huzurevinin resmi açılışını ancak bugün gerçekleştirebildiklerini belirterek, "Yollar, köprüler, hanlar, hamamlar yapılır ama büyüklerimize sahip çıkmak, onlarla beraber mutlu olmaya çalışmak, onlara daha rahat bir hayat sunulmasına imkan sağlamak en büyük en büyük mutluluğumuz ve onurumuz. Bugün 100'den fazla yaşlımız burada hizmet alıyor. İnşallah bu sayıyı daha da arttıracak imkanlarımız olacak. Buna yönelik çalışmalarımız var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Tavlı, Milletvekili Turan, Belediye Başkanı Mutan, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Karadağ ve yaşlılar hep birlikte kurdelasını

kesip, beş yıldızlı otel ayarındaki merkezin açılışını yaptı. Açılışın ardından AK Partili Milletvekili Bülent Turan, yaşlıların el emeği ürünleri yaptıkları atölyeyi gezdi. Turan, yaşlıların yaptığı el emeği ürünlerden satın alarak, destek verdi.

Tören, protokol üyelerinin merkezi gezerek incelemesi ve yaşlılarla sohbet etmesi ile son buldu.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!