Çanakkale'nin balıkçılık sorunları SÜR-KOOP'a taşınacak

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalenin balıkçılık sorunları SÜR-KOOPa taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 11:48

Çanakkale'nin balıkçılık sorunları SÜR-KOOP'a taşınacak

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal, yönetim kuruluna seçildiği Su Ürünleri Kooperatifleri Merkezi Birliği'ne (SÜR-KOOP), kentin su ve balık ürünleri sorunlarını taşıyacağını belirtti.

Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal, 21 Haziran'da 15'nci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilen Su Ürünleri Kooperatifleri Merkezi Birliği'nin Yönetim Kuruluna seçildi. Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal, Çanakkale bölgesindeki su ve balıkçılık ürünleri sorunlarını Türkiye platformunda yaymanın yanı sıra sorunları ve çözümlerini tartışmak için bu göreve talip olduğunu söyledi. Ankara'da 21 Haziran'da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkezi Birliği Yönetim Kuruluna seçildiğini belirten Hasan Uysal, şunları söyledi:

"Türkiye genelinde 16 tane Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği bulunuyor. Bu 16 kooperatifin 14 tanesi Ankara'da bulunan Su Ürünleri Kooperatifleri Merkezi Birliğine ortak. Bu yıl ki olağan genel kurulda bütün delegelerin desteğiyle bizde bu birliğin Yönetim Kurulu'na seçildik. Türkiye'deki su ürünleri konusundaki sürdürülebilirlik, istihdam yaratmak, su ürünleri potansiyelini adil paylaşım konusu ile diğer konularda aktif yer alabilmek için bu göreve talip oldum."

Çanakkale'nin Muğla'dan sonra ikinci uzun kıyı şeridine sahip olduğunu ifade eden Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlimiz Saroz ve Edremit körfezine komşu. Bozcaada ve Gökçeada olmak üzere iki tane adamız var. Çanakkale Boğazı gibi çok önemli bir su ve balık geçişinin olduğu önemli bir bölgeye sahibiz. Dolayısıyla Türkiye'de balıkçılık ve su ürünleri sektörü için stratejik bir noktadayız. Ürün ve avcılık potansiyeli açısında zengin bir çeşitliliğimiz var. Dolayısıyla su ürünlerinin gelişimi, sorunları ve geleceği açısından birçok şeyi daha iyi görebiliyoruz. Bölgemizde dışarıdan gelen birçok balıkçıyı misafir ediyoruz. Bir çok alt yapı yetersizliklerimiz var. Öncelikle ciddi anlamda liman ve balık çıkartma noktaları konusunda sorunlarımız var. Kendi bölgemizde sorunları ve geleceği daha iyi görebildiğimiz için, bunu Türkiye platformunda yaymanın yanı sıra sorunları ve çözümlerini tartışmak için bu göreve talip olduk. İnşallah bu süre içerisinde bu bölgede yaşadığımız tecrübeler ve görüşlerimizi Türkiye genelinde, Türkiye'deki tüm su ve balıkçılık ürünleri sektörüne paylaşmaya gayret edeceğiz."

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!