Çanakkale'den bisiklet kullanımına teşvik

Güncelleme Tarihi:

Çanakkaleden bisiklet kullanımına teşvik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 17:41

Çanakkale'den bisiklet kullanımına teşvik

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Belediyesi, daha temiz bir çevre ve sağlıklı bir yaşam adına halkı bisiklet kullanıma teşvik etmek amacıyla, kentin bisiklet ağının altyapısını güçlendiriyor.

Sağlıklı, temiz ve pratik bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımının yaygınlaşması için projeler üreten Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, bu kapsamda öncelikli olarak kentte var olan bisiklet ağını arttırarak, halkın pek çok noktaya bisikletle ulaşabilmesi adına çalışmalarını yürütüyor. Bisiklet yolları mavi renkle boyanırken, aynı zamanda uyarı levhalarıyla da belirgin hale getiriliyor. Kent içinde Kordonboyu, Çarşı Caddesi, Atatürk Caddesi, Sarıçay kenarındaki yürüyüş alanları Aziziye Caddesi, Barış Kordonu, Troia Caddesi olmak üzere AVM'ler bölgesine kadar uzanan bir ringde bisiklet yolu için boyama ve işaretlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bisiklet yollarının araç ve yayalar için de dikkat çekici bir hal alması sağlanıyor.

Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, bisiklet kullanımına teşvik amacıyla yeni projeler de geliştiriyor. Bunlardan biri olan "Çanakkale Belediyesi Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ve Bisiklet Kullanımını Teşvik Projesi' son olarak Belediye Meclis Toplantısında da görüşülmüş ve proje ihale aşamasına geldi. Kısa adıyla ÇABİS olan projenin, Çanakkale sınırları içerisinde kent içi erişimi kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemlerini besleyici nitelikte ara imkanlar oluşturmak, çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracının kullanılmasını özendirmek için geliştirildiği belirtildi.

Belediye yetkilileri, "Sistem; ÇABİS Üye Kart, Kent Kart ve Kredi Kartı olmak üzere 3 farklı şekilde hizmet vermekte, akıllı bisiklet sistemini kullanmak isteyen bisiklet severler kiralama kioskundan veya park ünitelerinden şifreleri ile gerekli adımları izleyerek kiralama işlemini gerçekleştirebilmektedir. İhale aşamasında olan proje kapsamında Golf Çay Bahçesi, Şakir'in Yeri, Çanakkale Belediyesi Hizmet Binası, Barış Kordonu ve Burda17 AVM bölgesinde Akıllı Bisiklet Kiralama İstasyonlarının yapılması planlanmaktadır. Ayrıca, toplu taşıma araçlarına bisiklet taşıma aparatları ile bisiklet kullanıcıları için metal bisiklet parklarının yapımı da planlanan çalışmalar arasında olup, metal parklar bisiklet yolu ağı üzerinde belirlenen noktalara yerleştirilecektir" dedi.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!