Çanakkale’de “Troy Air Fest” heyecanı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale’de “Troy Air Fest” heyecanı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 17:57

Çanakkale’de “Troy Air Fest” heyecanı başlıyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Lapseki İlçesine bağlı Umurbey Belde Belediyesi ve Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Havacılık Festivali 'Troy Air Fest', 17-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Uluslararası Havacılık Festivali 'Troy Air Fest'e hazırlanan Umurbey Beldesi sahilinde 75 dönümlük alanda uçuş pistleri, konser ve etkinlik alanı, yarış pisti yiyecek içecek ve konaklama çadırı yer alacak. Yurtdışından 7 uçağın katılacağı festivalde yaklaşık 250 çocuk, 4 gün boyunca 20-25 dakikalık ringle savaş alanlarını ve şehitlikleri havadan görecek. Uçuş dersleri alacak. 600 metrelik enduro pistinde, Türkiye Motosiklet Federasyonu Çanakkale Mahalli Süper Endüro yarışlarının ilki düzenlenecek, 50-60 profesyonel enduro yarışçısı, mahalli yarışlar için ter dökecek. Balon turu, paraşüt ve serbest atlayıcılar, tüplü dalış etkinliklerinin de yer alacağı festivalde, katılımcılar gün boyunca 16 dönümlük plaj alanından yararlanabilecek. Gün içerisinde plaj partileri, voleybol turnuvaları, balon turu ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

“ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİNE DOKUNACAK”

Umurbey Belediye Başkanı AK Partili Sami Yavaş, Türkiye’de bir ilk olan festival için hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Bu kadar büyük çaplı bir organizasyonu gerçekleştirip gerçekleştiremeyecekleri konusunda tereddüt içinde olduklarını, fakat her şeyin çok güzel gittiğini ifade eden Başkan Sami Yavaş, “Sadece uçuşla da kalmadı iş. Avrupa Enduro yarışları, ralli yarışları için bir pist yapıldı. Yaklaşık 500 motosiklet, burada sıralama turları yapacaklar. Bu yarışın Çanakkale ayağını oluşturacak. Bunun yanı sıra paraşütle atlama olacak. Çocuklarımızın hayallerine dokunacak F16 simülatörü olacak. Çocuklarımız F16 kullanırmış gibi burada simülatör kullanacaklar. Plajda çeşitli etkinlikler olacak. Burada büyük bir plaj hazırladık. Buda Umurbey’e kazandırılmış oldu. Festivalin ardından burada modern bir festival alanı da kalmış olacak. Bundan sonra da isteyen uçak indirecek, isteyen konser yapacak, isteyen motor sürecek. Böyle bir alanı kazanmış olduk. Umurbeylilerden büyük destek gördük. Onlar da bu etkinliğe ev sahipliği yapacaklar. Artık festival için geri sayıma başladık. 3 bin nüfuslu bir belde olarak, 4 gün boyunca toplamda 60 bin kişiyi ağırlamayı planlıyoruz. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek festivalimize Türkiye’nin her yerinden vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Festivalde ayrıca Kıraç, Teoman, Beyza Durmaz ve Romen sanatçı İnna, DJ Vanessa Moreno, gibi ünlü isimler konser verecek.

ÇANAKKALE / DHA

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!