Çanakkale'de, Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede, Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 14:23

Çanakkale'de, Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temeli atıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'de, Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kampüsünün temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale 2'nci sıra milletvekili adayı Jülide İskenderoğlu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Organize Sanayi Bölgesinde temel atma töreni gerçekleştirilen Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kampusü, ilk etapta 40 bin metrekare, ikinci ve üçüncü etapları ile 100 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Eğitim hayatında endüstri 4.0, kodlama, robotlar, akıllı makinaların gündeme geldiği bu günlerde henüz üniversitelerde bile olmayan teknolojik donanım Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kampusünde yer alacak. Dünyada endüstri 4.0 dönemine temel teşkil edecek olan ve ülkede henüz lise seviyesinde yaygın olmayan mekatronik eğitim ve öğrenimi konusunda Çanakkale, bu kampusle öne çıkacak. 

Kampüsün birinci etabında, 1 idari bina, 2 adet 12 derslikli mekatronik dersanesi, 5 laboratuvar, 190 kişilik konferans salonu, spor salonu, 250 kişilik kız öğrenci yurdu, 250 kişilik erkek öğrenci yurdu, seyir terası ve spor alanları ve yeşil alanları yer alacak. İkinci etabında ise, 12 derslikli 2 tane mekatronik dersanesi, 5 laboratuvar, uzay ve teknoloji merkezi, 250 kişilik kız öğrenci yurdu ve 250 kişilik erkek öğrenci yurdu yer alacak.

Temel atma töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İçdaş firması öncülüğünde, dershanesinden yurduna, fitness ve eğitim salonlarına kadar çok farklı bir kampüsün temelinin atıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde butona basılarak, Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kampüsünün temeli atıldı.

ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!