Çanakkale'de 'Satranç Eğitim Projesi' başladı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede Satranç Eğitim Projesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 17:05

Çanakkale'de 'Satranç Eğitim Projesi' başladı

Haberin Devamı

Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF) düzenlediği 'Kale Gibi Gelecek-Satranç Eğitim Projesi', Çanakkale'de başladı.
Geçen 5 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da lansmanı yapılan 'Kale Gibi Gelecek-Satranç Eğitim Projesi', Çanakkale Kolin Otel'de başladı. Satranç eğitimine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca belirlenen 100'ü aşkın şehit ailesi ve çocuğu katıldı. Şehit çocuklarının yanı sıra ailelerde farklı bir salonda satranç eğitimi alarak zamanlarını geçirdi. Proje kapsamında yaklaşık 100 şehit yakınına, 19 Temmuz'a kadar TSF'nin antrenörleri tarafından satranç eğitimi verilecek. Ayrıca psikolog eşliğinde, seminerler düzenlenecek, sosyal etkinlikler de gerçekleşecek. Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı ve şehitliklerin yer aldığı Tarihi Gelibolu Yarımadası gezilecek. Şehit çocukları ve ailelerine özel Çanakkale turu düzenlenecek. Çeşitli renkli etkinliklerle de desteklenecek proje ile gençlere spor, eğlenme, dinlenme ortamı sunulacak. Gençlerde satranç kültürünün oluşması, spor aracılığıyla birbirleriyle kaynaşması, arkadaşlık ve dostluk duygularının geliştirilmesi de hedeflenen eğitim kampının sonunda bir turnuva yapılarak, katılımcılara yarışma heyecanı da yaşatılacak. Proje kapsamında satranç eğitimi alan katılımcılara 18 Temmuz'da kolin otelde düzenlenecek törenle; TSF tarafından katılım belgesi ve madalya takdim edilecek. Daha sonra farklı şehirlerde farklı grupların katılımıyla devam ettirilecek, projeyle yüzlerce şehit çocuğuna satranç öğretilmesi, aralarından satranç sporuna gönül verenlerin sporcu olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. Projeyle ilgili bir değerlendirme yapan TSF Genel Sekreteri Sedat Fırat, 15 Temmuz şehitler haftasında bu projenin hayata geçirilmesinin ayrı bir anlam olduğunu söyledi.
Projeye desteğini esirgemeyen Emine Erdoğan ve Bakanlara teşekkür eden Fırat, "100'ü aşkın şehit yakını ve çocuğumuza verilecek eğitim bugün başladı. Bu kapsamda antrenörlerimiz tarafından çocuklarımıza satranç eğitimi verilecek. Ayrıca eğitimlerin dışında geziler düzenlenecek. Çanakkale'nin ayrı bin önemi var. Şehitler diyarı olarak adlandırdığımız bu mekanda projenin hayata geçirilmesi katılımcı çocuklar içinde çok anlamlı oldu. Federasyon olarak bu projeyi hata geçirmekten dolayı onurlu ve gururluyuz. Özellikle böyle bir haftada şehit aileleri ve yakınları ile bir arada olmak bize ayrı bir gurur ve onur veriyor. İnşallah proje sonunda çocuklarımıza satranç sporuyla ilgili beceri kazandırabiliriz ve bu sporu öğretebiliriz. Aralarından ülkemizi yurtiçi ve yurt dışında temsil eden sporcular kazandırmanın gururunu yaşarız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!