Çanakkale'de sağlık festivali

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede sağlık festivali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 14:35

Çanakkale'de sağlık festivali

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Valisi Hamza Erkal'ın eşi Hanife Erkal'ın öncülüğünü yaptığı Can Boğazda 1. Uluslararası Sanat Sağlık Festivali ile farklı sağlık konularında vatandaşlara bilgilendirmeler yapılacak.
Can Boğazda 1. Uluslararası Sanat ve Sağlık Festivali'nin açılış törenine Çanakkale Valisi Hamza Erkal, eşi Hanife Erkal, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Sağlık İl Müdürü Kenan Eliuz,Halk Sağlığı Müdürü Burhan Kütük, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Tezcan Sezgin, çok sayıda sağlık çalışanı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılışı dün yapılan ve 1 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek olan festival ile sanatla terapinin hastalar üzerinde olumlu gelişmelerini deneyimleyerek Çanakkale'yi sanat-sağlık kapsamında ulusal ve uluslararası alanda öne çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Vali Hamza Erkal'ın eşi Hanife Erkal, sağlık ve sanatın çok ciddi konular olduğunu, ikisinin de aynı potada nasıl eritileceği konusunda düşündüğünü belirtti.
Sağlık sorunları yaşayan bir kişinin yaşamdan zevk alamayacağını hatırlatan Vali Hamza Erkal, "Özellikle kanser konusunda Türkiye tıbbı tedavi alanında çok ön sıralarda yer alıyor. Hastanelerimizdeki doktorlarımız dünyanın en iyi doktorları. Bu konularda erken teşhisin önemli olduğunu biliyoruz. Çanakkale'ye geldiğimiz günden beri eşimin ilk talebi kanser tarama aracı oldu. Sağlık Bakanlığı ile görüştüm onlar, cihazları özellikle de, dijital tarama cihazlarını almayı taahhüt ettiler. Alınacak cihazlarla bütün ilçelerimiz ve bütün köylerimizde taramalar yapılacak. Rahatsızlıkların erken teşhis edilmesi sağlanarak, önüne geçilmeye çalışılacak. Devletin birincil görevlerinden biri insanın sağlığını korumak" dedi.
Uluslararası Sağlık ve Sanat Festivali'nde Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne ait Sağlıklı Yaşam Aracında festival boyunca halka Kanser Farkındalığı; Obezite, Astım, Hipertansiyon ve Üreme Sağlığı konularında bilgilendirme yapılacak.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)
Fotoğraflı

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!