Çanakkale'de ormanları yırtıcı böcekler koruyor

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede ormanları yırtıcı böcekler koruyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 11:52

Çanakkale'de ormanları yırtıcı böcekler koruyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'de, laboratuvar ortamında üretilen 8 bin 500 thanasimus formicarius yırtıcı böcek, ormanlardaki zararlılarla biyolojik mücadele kapsamında doğaya salındı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ormanları biyolojik mücadele yöntemleriyle korumaya devam ediyor. Ormanlara zarar veren kabuk böceği zararlılarına karşı mücadeleyi sürdüren ekipler, Çanakkale'de ormandan 80 adet toplanıp, laboratuvar şartlarında çoğaltılan 8 bin 500 thanasimus formicarius adlı yırtıcı böceği, doğaya saldı. Yırtıcı böcek, ilk olarak Gelibolu Milli Parkı olmak üzere civardaki kabuk böceği zararı görülen alanlara salındı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu imzalı yazılı açıklamada, Bakanlık olarak hem var olan orman varlığını korumakla hem de orman varlığını artırmakla mükellef olduklarını ve bu konuda çok hassas çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi. Açıklamada, şu ifadede yer verildi:
"Ülkemiz ormanlarında o bölgenin durumuna göre farklı biyolojik mücadele yöntemleri uyguluyoruz. Çanakkale'de orman zararlılarıyla mücadele için thanasimus formicarius adındaki yırtıcı böceği kullanıyoruz. Biz bu mücadele yöntemlerini uygulamaya ve ormanlarımızı biyolojik usullerle korumaya devam edeceğiz."

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!