Çanakkale'de köylülere gece eğitimi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede köylülere gece eğitimi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 13:11

Çanakkale'de köylülere gece eğitimi sürüyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, üreticilerin sorunlarına çare olmak ve bilgilendirmek için gece yürüten bilgilendirme çalışmalarına devam edildi.

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Aşağıokçular, Elmacık, Kalabaklı ve Taşlıtarla köylerinin de katılımıyla bu kez Yağcılar Köyü'nde gece eğitimi gerçekleştirdi. Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) ,Tahmin Erken Uyarı, Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) konularında uzmanlar sunum yaptı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel ve çok sayıda üretici toplantıya katıldı.

Entegre ve Tahmin Erken Uyarı konularında Ziraat Mühendisi Şeyda Ercan, Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) projesinde Ziraat Mühendisi Ayşe Coşkun; üreticilere, bilgiler vererek sorularını cevapladı.

Bakanlık tarafından yayınlanan elma, şeftali, erik, kiraz, kayısı gibi meyve ağaçlarında hastalık ve zararlılarla mücadeleyi anlatan kitaplar üreticilere dağıtıldı. Karşılıklı bilgi alışverişi ile geçen toplantıların köylerde devam edeceği belirtildi.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!