Çanakkale'de Kabotaj Bayramı'na erken kutlama

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede Kabotaj Bayramına erken kutlama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 16:55

Çanakkale'de Kabotaj Bayramı'na erken kutlama

Haberin Devamı

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA) - ÇANAKKALE'de 1 Temmuz Kabotaj Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından, Türkiye Yüzme Federasyonu, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Sahil Grup Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İçdaş, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. ve çeşitli kurum, kuruluşların destekleriyle, Kordonboyu ve Yat Limanında bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler saat 10.00'da Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Evi'nde 'Deniz Güncesinde Güzeller' sergisinin açılışı ile başladı. Ardından Yat Limanı önünde İÇDAŞ Yelken Kulübü sporcuları tarafından yelken gösterileri gerçekleştirildi. Kordon boyunda devam eden etkinliklere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, Çanakkale Liman Başkanı Ramazan Yılmaz, daire müdürleri katıldı.
'DENİZCİLİK HAFTASI'
Denizcilik haftası açılış etkinlikleri kapsamında konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nın önemini anlattı. Sert şöyle dedi:
"Bu 1 Temmuz'u içinde barındıran haftayı 'Denizcilik Haftası' olarak tüm yurtta 71 Liman Başkanlığımız ile 91'inci yıldönümünde coşkuyla kutluyoruz. Bu sadece bağımsızlığımız açısından, denizlerimizdeki hükümranlık haklarımızın perçinlenmesi açısından değil, aynı zamanda denizciliğin gelişmesi içinde bir dönüm noktası olmuştur."
Konuşmaların ardından etkinliğe destek veren kurumlara Liman Başkanlığı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Ardından bin ve 3 bin metrede Türkiye Kabotaj Kupası Açık Su Yüzme Yarışması düzenlendi. Yarışmanın ardından dereceye girenlere kupaları ile anı madalyaları verildi. Çanakkale'de 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenen denizcilik haftası kutlamaları gün boyu çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya devam edeceği bildirildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!