Çanakkale'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 15:03

Çanakkale'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni ile kutlandı.

Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin desteğiyle, Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlendirme Derneği (ELDER) ve Kadın Danışma Meclisi (KDM) tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Sevgi Uluşal, Kadın Dernekleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin Kadın Kolları temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı. Kadınlar meydana ellerinde 'Susma Haykır, Şiddete Hayır', 'Cinsel Sömürüye Hayır', 'Dayağın Çıktığı Cenneti İstemiyoruz', 'Şiddete Ortak Olma', 'Sessiz Kalma Suça Ortak Olma' ve 'Kadınız Farkındayız, Haklarımızın Farkındayız' yazılı döviz ve pankartlar ile geldi.

Tören, Atatürk Anıtı'na Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi, ELDER-KDM, Türk Kadınlar Birliği, Türk Anneler Derneği, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emekçileri Derneği, Çanakkale Mali Müşavirler Odası, Cumhuriyet Kadınları Derneği, AK Parti ve CHP'nin çelenklerinin konulması ile başladı. Saygı Duruşu'nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Sevgi Uluşal, 8 Mart'ın doğuşunun, kadınların erkeklerle eşit olanaklara sahip olma yolunda verdiği mücadelenin başlangıcı sayıldığını belirterek, "Amerika'nın New York kentinde 129 kadın insanca yaşam koşulları istediler. Bu istekleri için can verdiler. 8 Mart'lar kadın bilincini yükselten bir gün olarak kadın temsilci açısında büyük bir anlam taşır. Onun için 8 Mart'lar ölen tüm kadınlarımıza vefadır, ayrımcılığa hayırdır. Erkek şiddetine hayır kampanyasından dolayı bu seneki temamız kadına yönelik şiddete sıfır toleranstır. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet bir insanlık suçudur. Bir insanlığa ihanettir" dedi.

Basın açıklamasının ardından kadınlar sessiz bir şekilde dağıldı.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!