Çanakkale Şehitliği'ndeki 41 Siirtli anısına kan bağışı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Şehitliğindeki 41 Siirtli anısına kan bağışı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 14:43

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Siirt'te, Çanakkale Şehitliği'nde yatan 41 Siirtli şehit anısına kan bağışı kampanyası düzenlendi.

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi tarafından yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen "100. Yılda Evliyalar Diyarı Siirt’ten Şehitler Diyarı Çanakkale'ye" projesi kapsamında, Seyyid Ahmed Bedevi Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nda gerçekleştirilen ekinlikte öğrenciler kan bağışında bulundu.

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve proje Koordinatörü Şakir Özmazi yaptığı açıklamada, milli mücadele döneminde Siirt'ten Çanakkale'ye gidip şehadet şerbeti içen 41 şehit anısına Türk Kızılayı Siirt Şubesi işbirliğiyle kan bağışı etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Bağışlanan kanlarla bir çok hayatın kurtarılacağını ifade eden Özmazi, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Projemiz için hazırlanan program dahilinde, Çanakkale şehitleri adına hatim ve mevlit programı, konferans, fotoğraf sergisi, doğa yürüyüşü, film ve tiyatro gösterimi, ağaç dikim etkinliği ve Çanakkale tarih gezisi gerçekleştirilecektir. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' inancı ile yeni nesillerimize anne baba sevgisini öğretmek ve anne babasına saygı duyan, vatanına ve milletine sevdalı bir gençlik, milli ve manevi değerlerine bağlı ahlaklı bir nesil yetiştirmekle ancak cehalet zincirlerini kırabiliriz. Gençlere yönelik sosyal ve kültürel eğitim ağırlıklı faaliyetler ile boş zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmelerine imkan sağlayacağız."

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte 41 Siirtli şehit anısına 41 ünite kan bağışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!