'Çanakkale Şehitlerine Mektup' töreninde duygusal anlar

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Şehitlerine Mektup töreninde duygusal anlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 14:01

'Çanakkale Şehitlerine Mektup' töreninde duygusal anlar

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- TÜRKİYE Kamu Çalışanları ve Emekliler Vakfı (TÜKÇEV) tarafından Kırıkkale Kültür Merkezi'nde Çanakkale konulu konferans ve Çanakkale Şehitleri'ne Mektup konulu yarışmanın finali gerçekleştirildi. Törende duygusal anlar yaşandı.

Sunuculuğunu, İngilizce Öğretmeni ve gazeteci- yazar Habilhan Pehlivanlı'nın yaptığı konferansa konuşmacı olarak 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Göksü katılırken, mektup yarışmasının da finali yapıldı, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Duygusal anların yaşandığı program herkesi ağlattı. Özellikle mektupların okunduğu esnada salondaki bir çok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Aynı zamanda günün anlam ve önemini belirten, Çanakkale ruhunu anlatan konuşmalar ile fondaki müzik ve slayt gösterilerinin de salondakileri ağlattığı görüldü.

TÜKÇEV Kırıkkale Şube Başkanı İlhan Şahin, Çanakkale ve şehitlerinin önemine değinirken, "Çanakkale büyük bir zaferin adıdır. Gençlerimizin ve çocuklarımızın tarihilerini iyi bilmeleri ve şehitlerimiz ile o büyük zaferi unutmamaları için böyle bir etkinlik düzenledik" dedi. TÜKÇEV Genel Başkanı Aziz Sökmen de konuşurken duygularına hakim olamayıp, göz yaşlarını tutamadı.

9 Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Göksu, tarihten günümüze kadar Çanakkale Zaferini anlattı, "Çanakkale öncesi ve sonrası ile gerçekten büyük bir zaferdir. Herkesin bilmesi gerekir. Hele hele gençlerin daha iyi bilmeleri gerekiyor" dedi.

DERECEYE GİRENLER AÇIKLANDI

Çanakkale zaferi ve tarihinin anlatılmasından sonra Çanakkale Şehitlerine Mektup isimli yarışmada dereceye girenler açıklandı ve ödülleri verildi. Yarışmaya sadece Kırıkkale'den 867 mektup gönderildiği açıklandı. Türkiye genelinde de mektuplar geldiği belirtildi. Mektuplar TÜKÇEV yönetim kurulu jürisi tarafından değerlendirmeye alındı. Ortaokullar ve Lise düzeyinde yapılan yarışmada Karaman'dan gelen bir mektup ayrıca ödüllendirildi ve mektubu gönderen öğrenciye plaket gönderildiği belirtildi. Dereceye giren öğrenciler şu isimlerden oluştu:

Ortaokullarda birinci olan eser ve okul, Gül Özçelik-Karakeçili Atatürk Ortaokulu. ikinci olan eser ve okulu; Nesrin Dündar- Hanımeller Ortaokulu, üçüncü olan eser ve okulu; Nursima Özçelik-Karakeçili Atatürk Ortaokulu. Liselerde birinci eser ve okulu: İrem Demir-Osmangazi Fen Lisesi. ikinci olan eser ve okulu: Fatma Kurt Kırıkkale Lisesi, üçüncü olan eser ve okulu: Ceren Acar Kırıkkale Lisesi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!