Çanakkale Şehitleri Posof’ta Dua Ve Gözyaşlarıyla Anıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Şehitleri Posof’ta Dua Ve Gözyaşlarıyla Anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 09:36

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ POSOF’TA DUA VE GÖZYAŞLARIYLA ANILDI

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı, Posof’ta da düzenlenen etkinliklerle anıldı.
İlk dualar camilerde başladı.Her sabah namazından sonra ve akşam namazı ile yatsı namazı arasında okunan mevlit ve kuran dan sonra dualar edilerek şehitlerin ruhlarına hediye edildi. Resmi tören ise hükümet konağı önünde ki anıta konulan çelenklerle başladı. Çelenk koyma merasiminden sonra öğrenci ve mülki idare amirleriyle beraber vatandaşlar da Kayabaşı mevkiinde ki Şehitliğe yürüdüler. Şehitlikte de saygı duruşu ve saygı atışın dan sonra Posof ilçe müftüsü Ali Çetin tarafından Kuran okundu ve Tüm Şehitlere dua edildi.
Posof ilköğretim okulu salonunda devam edilen anma etkinlikleri salonu dolduranları göz yaşlarına boğdu. Salonda yapılan program saygı duruşu ve okunan İstiklal marşıyla başladı. Posof Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan program Çanakkale zaferini anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Şehit askerin mektubunun okunması herkesi duygulandırdı. Öğrencilerin okuduğu şiirler ise duyguları daha da coşturdu. Koronun okuduğu yanık türküler ve oratoryo sunumu ise Çanakkale destanını adeta yaşattı.
Günün anlam ve önemiyle ilgili Posof İlköğretim öğrencileri tarafından piyes olarak sunulması da kaymakam, garnizon komutanı, Belediye başkanı ve diğer seyircileri adeta gözyaşlarına boğdu.
Program sonunda askere mektup yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Öğlenden sonra ki programda da Ardahan Üniversitesi öğretim görevlisi Doç.Dr. Erkan Göksun tarafından öğrencilere Çanakkale zaferi ve Asımın nesli ile ilgili bilgiler verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!