Çanakkale ruhu tramvayda canlandı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale ruhu tramvayda canlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 10:47

Çanakkale ruhu tramvayda canlandı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren tramvayda, Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103’üncü yıl dönümünde Çanakkale ruhunu yolculara hatırlattı.
Hafta sonu, 18 Mart Çanakkale Zaferi yurdun her yerinde büyük coşkuyla kutlandı. Birçok ilde canlandırmalı olarak zafer yeniden yaşatıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle Vehbi Dinçerler Fen Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte farklı bir kutlamaya imza atıldı, tramvayda tiyatro gösterisi sunuldu, yolculara zaferin önemi bir kez daha anlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Ulaşım Hizmetleri ve Makine Sanayi Ticaret AŞ’nin (GAZİ-ULAŞ), bağlı çalışan tramvay hattında Çanakkale ruhu canlandı. Gaziantep Üniversitesi durağından Gar durağı arasında ve dönüş yolunda Gar’dan Gaziantep Üniversitesi durağına kadar tramvay içerisinde iki defa Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencileri tarafından tiyatro gösterisi sergilendi. Yolculara kahramanlık türküleri söylendi, cephe hikayeleri anlatıldı, Gaziantep Üniversitesi durağında ise yolculara Çanakkale Zaferi’ndeki askerlerin menüsü olan Buğday Çorbası ve Hoşaf ikram edildi. Büyükşehir Belediye yetkilileri ise, Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencilerinin tramvay hattında 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni hatırlatmaya yönelik yaptığı etkinliğin yolcuların dikkatini çektiğini belirterek, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının en veciz örneklerinin sergilendiği Çanakkale Deniz Zaferi’nin eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu bir kez daha insanlara anlatıldığını bildirdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!